Typisch Overijssel

De mooiste boekhandel van Overijssel

  • 3 minuten opladen
  • 12727 x bekeken

Van buiten een monumentale kerk, van binnen een hemelse boekhandel. Van der Velde in de Broeren te Zwolle is uniek: het is een boekenwinkel, brasserie, galerie en podium in een. Dit heiligdom voor boeken is de mooiste boekhandel van Overijssel.

Een kerk vol leesvoer

Boekhandel Van der Velde in de Broeren is al sinds 1836 een begrip in de Zwolse binnenstad. Wat begon als een klein winkeltje in de Roggenstraat, is uitgegroeid tot een cultureel instituut. In 2013 verhuisde Van der Velde in de Broeren naar de Broerenkerk. Imposante glas-in-loodramen en unieke plafondschilderingen op de hoge gewelven omarmen de uitgebreide boekencollectie. Oud en nieuw ontmoeten elkaar in deze unieke boekhandel.

Meer dan boeken alleen

Een bezoek aan boekenkerk Van der Velde in de Broeren is een beleving op zich. Je kijkt er je ogen uit en ontdekt al snel dat dit niet zo maar een boekhandel is. Naast boeken vind je hier namelijk ook een uitgebreide collectie tijdschriften, cadeauartikelen, lifestyleproducten en kookaccessoires. Even bijkomen van alle indrukken doe je in Brasserie in de Broeren. Neem plaats in de sfeervolle brasserie of op het gezellige buitenterras. Geniet van een lekkere lunch of een kop koffie met een huisgemaakte lekkernij.

Tip: Neem een stukje Zwolle mee naar huis. Een aantal delicatessen gemaakt door de chef-kok van de Brasserie is te koop. Lekker voor thuis!

Podium voor kunst en cultuur

Liefhebbers van literatuur, theater, muziek en kunst zijn bij Van der Velde in de Broeren op de juiste plek. In de voormalige kerk zijn twee expositieruimtes. In de galeries vind je werk van toonaangevende ontwerpers, kunstenaars, fotografen en architecten. Van der Velde in de Broeren wordt bovendien regelmatig omgetoverd tot concertzaal en theater. Ook vinden er lezingen, boekpresentaties, signeersessies en debatavonden plaats. Maar je koopt er natuurlijk ook gewoon je favoriete boek of tijdschrift.

Tip: Wil je weten wat er zoal te doen is in Van der Velde in de Broeren? Check dan de agenda voor de komende tijd.

Openingstijden en bereikbaarheid

Van der Velde in de Broeren en Brasserie in de Broeren zijn open:
maandag 12.00 – 18.00 uur
dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag 10.00-18.00 uur
*donderdag 10.00 - 21.00 uur

Website: www.vanderveldeindebroeren.nl

Je parkeert je auto dichtbij: parkeergarage Q-Park Centrum ligt om de hoek van Van der Velde in de Broeren. Kom je met de trein? Vanaf het Centraal Station is het ongeveer een kwartiertje lopen.

Tip: Van der Velde in de Broeren ligt middenin het historische centrum van Zwolle. Maak een wandeling door de middeleeuwse straten en ontdek hoe interessant deze Hanzestad is.

Bekende blogster Cynthia van www.Cynthia.nl woont in Zwolle en natuurlijk kan een reisgids van 'haar' Zwolle niet ontbreken. Lees haar tips!

Toon meer verhalen

Ook interessant