Pannenkoekenhuus en Nationaal Blikkenmuseum Marle

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs, horeca en sportwedstrijden worden gesloten. De maatregelen gelden voorlopig tot en met 6 april 2020. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bezoeken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat alle publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs, horeca en sportwedstrijden worden gesloten. De maatregelen gelden voorlopig tot en met 28 april 2020. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bezoeken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Uniek in zijn soort is het Nationaal Blikkenmuseum in Marle, gevestigd in het Pannenkoekenhuus aan de Hellendoorneseweg 40. Een verzameling van zo’n 11.000 blikken van groot tot klein wordt hier tentoongesteld. Sommige blikken zijn zelfs 150 jaar oud!

Rondlopend en kijkend ervaar je hier een feest der herkenning; overal oude snoep- koffie, thee en noem-het-maar-opblikken. Ook voor kinderen is het interessant om te zien hoe men vroeger toen de plastic verpakking zijn intrede nog niet had gedaan, de levensmiddelen inpakte.

In dit zelfde gedeelte van het pand (onderdeel van het Pannenkoeken- en koffiehuus Marle) vindt u ook een snoepwinkeltje uit grootmoeders tijd. Hier wordt nog ouderwets snoep geschept uit een glazen pot in een puntzak.

Het Pannenkoekenhuus in Marle biedt diverse (groeps)arrangementen, zoals huifkartochten, fiets- en wandelroutes aan in combinatie met een bezoek aan het blikkenmuseum. Pannenkoeken en versnaperingen Lunchgerechten

verhuur van solex

Contactgegevens

voorzieningen
Keuken
  • checkmark Vegetarisch
  • checkmark Actief
  • checkmark Sportief
Ligging
  • checkmark Landelijk gelegen
Voorzieningen
  • checkmark Gratis Wifi
Diëten
  • checkmark Vegetarisch
Toegankelijkheid
  • checkmark Elektrische rolstoeltoegankelijk
  • checkmark Invalidentoilet
Geschreven over deze locatie
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door .
Zoek advies!