PH Golf Almelo (Golfvereniging Prins Hendrik)

PH Golf Almelo bestaat sinds 2002 en heeft anno 2015 zo'n 300 enthousiaste leden. Na een start voor golfers op recreatief niveau is in de loop der jaren de golfbaan verder doorontwikkeld. Dit heeft geresulteerd in een prachtige 9 holes (par 29) baan waarbij ook voor een EGA handicap kan worden gespeeld. PH Golf is een laagdrempelige en voordelige golfvereniging waar sportiviteit en gezelligheid hoog in het vaandel staat.

Golf is een combinatie van bewegen en denken. Waar “in de course” ook een bal kan liggen, vereist het spelen ervan de juiste beoordeling en aanpak. De beoordeling van het terrein, de afstand en richting, de invloed van de wind en de keuze van de kracht van de slag, het zijn allemaal factoren die voor de speler van belang zijn om het spel zo gunstig mogelijk te laten verlopen namelijk, in zo weinig mogelijk slagen de bal van het afslagpunt (de tee) in het putje (de hole) te laten verdwijnen. Dit geheel maakt het spel mooi en spannend. Golf is geen makkelijke sport al lijkt dat op afstand anders.

Het golfspel kan men op elke leeftijd leren. Hoe goed, dat hangt uiteraard af van de tijd die men eraan besteedt. De beginner start met een aantal lessen en moet veel trainen. Elke club heeft een eigen golfleraar, kortweg aangeduid met "pro". Na een periode van lessen en uiteindelijk de goedkeuring van uw pro om de baan op te gaan, kunt u zich gaan toeleggen om uw vaardigheid in praktijk te brengen en op te waarderen. In die fase leert u tevens om te gaan met de regelgeving en etiquette die van u als golfer wordt verlangt. Dat is niet voor niets. Het voorkomen van letsel, omgang met natuurlijke elementen en uiteraard spelregels en gedrag zijn cruciaal voor optimale beleving van het spel. U leert hier vanaf het begin mee om te gaan. Dan zijn er nog de verschillende spelvormen, onder andere "strokeplay" en "matchplay". Bij strokeplay wordt over een ronde van 9 of 18 holes het aantal slagen geteld en bij matchplay speelt u met een tegenstander om de winst van de hole. Dit alles met een z.g. handicap verrekening. Een soort puntensysteem wat het mogelijk maakt dat een golfer met een hoge handicap kan spelen tegen iemand met een lagere handicap en waarbij het winnen van een partij voor beide spelers evenveel kansen biedt. Spelbeoordeling en aanpak is dus bepalend voor de uiteindelijke winst.

Om te golfen bent u niet aan een bepaalde dag of tijdstip gebonden. U kunt deze actieve buitensport nagenoeg spelen op een door u gekozen moment (kijk hiervoor eerst wel op de “baanstatus” of neem contact op met de club i.v.m. eventuele andere vastgelegde afspraken).

Gastspelers zijn van harte welkom bij PH Golf. Golfers die in het bezit zijn van minimaal "clubhandicap 54" (het vroegere GVB) kunnen voor een gunstig greenfeetarief nagenoeg dagelijks bij ons terecht. Kijk voor de tarieven en openingstijden op onze website www.golfinalmelo.nl. Tevens kunt u bij ons een uitrusting huren en zijn er natuurlijk lesmogelijkheden. PH Golf beschikt over een overdekte drivingrange en een oefengreen voor putten en pitchen.

Contactgegevens

voorzieningen
  • checkmark Actief
  • checkmark Sportief
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Almelo Promotie.
Zoek advies!