Erve Vechtdal

Larinkmars 4, 7731 RB Varsen (Ommen) - Reserveer nu

Kom alles te weten over Brandrode runderen en in het bijzonder van het boerenleven. Boek een koesafari met vrienden of familie bij de Vechtdal Hoeve. Proef de smaak van Brandrode koeien vlees.

Op koesafari in het Vechtdal

Boerin Simone Koggel neemt je op haar koe safari niet zomaar mee de wei in om koeien te kijken, je mag mee met de trekker voor een avontuurlijke tocht langs haar brandrode runderen, die grazen in het uitgestrekt natuurgebied langs de Vecht in Vechtdal Overijssel. Op en top het Landleven gevoel. De kudde is een bijzondere familie. Die bestaat uit zo’n zestig koeien, daartussen loopt slechts één stier en er huppelen een heleboel kalfjes rond. Simone kent ze stuk voor stuk van karakter. Elke koe heeft haar eigen verhaal en positie in de rangorde. Tijdens de safari vertelt Simone wie de leidster is, wie de nanny’s zijn en welke koeien gaan kalven. ‘Zo dom als een Koe’, zeggen ze toch weleens? Die uitdrukking klopt echt niet! Als je terugkomt van de safari weet je waarom!

Een authentieke smaakbeleving

De leefomstandigheden van de Brandrode runderen zijn zo natuurlijk mogelijk. Wist je dat: - De runderen het hele jaar rond buiten in de natuur leven? - Op het menu alleen gras staat? In de zomer grazen zij van het land, in de winter worden de koeien bijgevoerd met kuilvoer, afkomstig van de eigen graslanden in het Vechtdal. - Dat dat te merken is aan de kwaliteit van het vlees? De kleur is donkerder en roder. - Inmiddels hebben vele lokale horecagelegenheden het vlees van de brandrode runderen op het menu staan en kun je het vlees met de unieke smaak terplekke zelfs kopen.

Wist je dat koeien echte diva’s zijn? Er zitten pittige tantes tussen de koeien van boerin Simone. Bezoek de website voor een impressie en boek meteen je koesafari, een belevenis bij de boer!

Contactgegevens

Erve Vechtdal

voorzieningen
  • checkmark Natuur
Ligging
  • checkmark Aan het water
  • checkmark Bij het bos
Toegankelijkheid
  • checkmark Bruikbaar toilet
Geschreven over deze locatie
De gegevens op deze pagina worden aangeboden door Vechtdal Marketing.
Zoek advies!