Erve Asito

Erve Asito is het thuisstadion van de Almelose voetbalclub Heracles Almelo.

Hierin wordt gespeeld op kunstgras van Ten Cate. Eerder speelde Heracles Almelo in het inmiddels afgebroken stadion aan de Bornsestraat in Almelo.

Op 3 mei 1903 is Heracles opgericht en behoort daarmee tot een van de oudste voetbalverenigingen in Nederland. Het is een club met een rijke historie waarin het grote hoogtes maar ook diepe dalen heeft gekend.

Erve Asito werd op 10 september 1999 geopend, waarna een openingswedstrijd tegen FC Zwolle volgde. Hierin maakte Job ten Thije het eerste doelpunt in het stadion. Met ingang van het seizoen 1999/2000 werkte Heracles Almelo zijn thuiswedstrijden in dit stadion af.

In 2005 werd de capaciteit van het stadion uitgebreid van 6.900 tot 8.500 plaatsen, waarvan 400 plaatsen voor de bezoekende club. Op 12 maart 2014 stemde de gemeenteraad van Almelo in met het een week daarvoor genomen collegebesluit om € 8,2 miljoen aan de Stichting Stadion Heracles Almelo te lenen voor een nieuwe uitbreiding van het stadion. Voorwaarden voor de verstrekking van de lening zijn dat er een toetsing moet plaatsvinden in het kader van Europese staatssteun en het laten maken van een second opinion van de Business Case.