Doe-tips

9 Escaperooms in Overijssel met een bijzonder spannend verhaal

 • Geschreven door Maryke
 • 6 minuten opladen
 • 4619 x bekeken

Kun jij tegen een beetje spanning? Tegen een flinke uitdaging vol onvoorspelbaarheid? Dan ben je in Overijssel op de juiste plek. In Overijssel zitten namelijk onwijs veel escaperooms, waar jij en je gezelschap de meest sensationele ontsnappingsspelletjes kunnen spelen. Belanden jullie in een oude Engelse stadsbus of ga je op zoek naar een gepantserde trein volgeladen met Tsaren goud? Onderstaande Overijsselse escaperooms bieden een unieke sensatie die ervoor zorgt dat jullie elkaar én Overijssel op een geheel andere manier leren kennen. Een te gekke ervaring dus, die wij jou niet willen onthouden. Hieronder 9 escaperooms in en rondom Enschede, Zwolle, Deventer.

 1. Forsake Escaperoom Deventer

  Forsake escape room in Deventer heeft twee verschillende, mega spannende, verhalen waar je je helemaal in kunt verliezen. Het verhaal van Murphy bijvoorbeeld. Er gebeuren hele nare dingen met de patiënten in de psychiatrische kliniek. Hij zoekt mensen om de diepe geheimen van deze psychiatrische kliniek te onthullen. Ben jij die persoon? Boek dan het verhaal ’clinic’. Maar ook het verhaal ‘classroom’ is ontzettend pakkend. In dit verhaal doet het de ronde dat één van de kinderen is omgekomen in de school. Sindsdien spookt hij er nog steeds rond. Durf jij een kijkje te nemen, om te achterhalen of de verhalen kloppen?! Als je dit durft ben je hier bij de room escape Deventer echt op het juiste adres.

 2. Escaperoom Hof te Langelo in Haaksbergen

  Deze escaperoom in Haaksbergen ligt op 25 minuten rijden vanaf hartje Enschede. De escaperoom is voor groot én klein en dus een perfect gezins-uitje. En niet zomaar een gezins-uitje, maar eentje op een Twentse boerderij met een vloek. Jullie kunnen alleen de vloek van Hof te Langelo doorbreken door samen te werken en zo de boerderij van Henk en Maria te verlossen van de duivel.

 3. AKA Escaperooms Zwolle

  Bij AKA Escaperooms in Zwolle ga op in een unieke Victoriaanse omgeving. Een omgeving waar je jezelf verliest in één van de drie mysterieuze werelden. De wereld van Sherlock Holmes bijvoorbeeld. Toevallig een hele unieke kamer vol technische snufjes en uitdagende puzzels. Of de wereld van de internationale wateren. Vanuit de duikboot van kapitein Nemo schakel je de vijandige vloot uit en repareer je de duikboot, terwijl de zuurstofmeter langzaam zakt. Ook kun je er, in de wereld van Dr. Frankenstein, voor zorgen dat het monster binnen het uur tot leven wordt gebracht. Want anders raakt het geduld van de dokter op en…. Genoeg om je enthousiast te maken lijkt me.

 4. Escaperoom Almelo

  Weet je nog? De overval op de Nederlandsche Bank in Almelo, op woensdag 15 november 1944? Waar de overvallers er met een buit van ruim 46 miljoen gulden vandoor gingen. Dit was één van de meest spectaculaire verzetsdaden in Nederland gedurende de oorlog. Ja, gewoon in Overijssel. Deze grootse gebeurtenis is het thema van deze escaperoom in Almelo. Heb je geen idee en begint het niet te kriebelen? Kraak dan de code van de anonieme hacker en haal op tijd de gelekte informatie terug van de overheid. Er is echt genoeg te ontdekken en te ervaren in Almelo. Have fun!

 5. De Weijenborg Escaperoom in Delden

  Op 20 minuten rijden vanaf Enschede ligt Delden, een eeuwenoud wandelstadje. Maar je bent ‘hier’ nu niet voor wandelroutes, maar om te ontsnappen uit één van de vier spannende indoor en outdoor escape room(s) die de Weijenborg heeft gecreëerd. Dat ze in Delden helemaal mee gaan met de tijd is terug te zien aan het gebruik van de meest recentste technieken op het gebied van Virtual- en Augmented Reality. Je combineert de virtuele wereld met de echte wereld om samen met je team de Spaanse bank te overvallen. Niet in Spanje, nee gewoon in Overijssel. Tijdens het spannende escape dining Casa De Papel. Met Virtual Reality, vreemde props én lekker eten.

 6. Escaperoom Twente in Diepenheim

  Escaperoom Twente in Diepenheim ligt op 30 minuten rijden vanaf Enschede en 40 minuten vanaf Deventer. De kamer met het thema ‘De freules van Beckum’ was bij de opening in 2015 de eerste kamer van Twente en de Achterhoek. Er zijn ook twee nieuwere kamers, deze hebben het oer-Twentse thema Brommerskiek’n. Het leuke is dat je in deze twee identieke, gespiegelde, kamers in twee groepen tegen elkaar kunt strijden. En nee, niet op de brommer, zoals Brommerskiek’n doet vermoeden.

 7. Deventer Escape, de grootste escape room van Deventer

  Ook in Deventer ben je op de juiste plek voor een onvergetelijk uitje met je gezin, met vrienden, familie of collega’s. In deze escape room Deventer probeer je binnen 60 minuten de weg naar de uitgang te vinden. Dit doe je net als bij de meeste escaperooms door te puzzelen, te speuren en goed samen te werken. Ben je binnen 60 minuten ontsnapt uit het vervloekte schip ‘De Vliegende Hollander’, uit project PHI of uit de rode of de blauwe kamer? Dan kun je hierna de gastvrije Hanzestad Deventer ontdekken en jullie overwinning vieren.

 8. Escape room ZERO55 Enschede

  ZERO55 beschikt over een gloednieuwe room escape Enschede! Als je hier geweest bent kom je met een bijzonder verhaal thuis, dat is zeker. Escape room ‘The Bank Vault’ heeft het allemaal. Het begint met een grote kluis met meer dan € 6 miljoen erin. Jij moet zorgen dat je zoveel mogelijk geld buit maakt en binnen 55 minuten ontsnapt! Denk je dat jou dat lukt? Heb je minder tijd of durf je niet? ZERO55 heeft ook nog 2 mini escape rooms: The Armoury en de Laboratory. Hier moet je binnen 15 minuten uit ontsnappen, dat moet wel lukken toch?

 9. Escaperoom tips

  Ben je enthousiast geworden na het lezen van deze te gekke, spannende en meeslepende verhalen? Dan zal het niet lang meer duren of je hebt een bezoekje gebracht aan één van deze 9 on-Nederlandse escaperooms. Hieronder 3 tips om je alvast voor te bereiden op wat je te wachten staat in ‘ons’ Overijssel.

  Tips 1) Kijk goed en onderzoek alles Overal kunnen aanwijzingen verstopt zitten, dus kijk goed om je heen. Vergeet ook niet boven je te kijken of onder een tafel of stoel. Druk op knopjes, draai aan sleutels, wie weet… En blijf dit ook het hele spel doen.


  Tip 2) Denk niet te ingewikkeld De meeste spelers denken te diep na. Terwijl het antwoord meestal voor de hand ligt. We snappen dat je wordt uitgedaagd alles uit jezelf en je teamgenoten te halen maar je kunt ook overdrijven. Een escaperoom is echt niet alleen maar voor wiskundige professoren. Zelfs je oma kan de meeste escaperooms met gemak oplossen. Dus denk niet te ingewikkeld en verras jezelf.

  Tip 3) Never give up! Geef nooit op! Blijf volhouden, want dit is vaak het belangrijkste verschil tussen winnaars en verliezers. De winnaars gingen door, ook als ze het echt niet meer wisten. Blijf onderzoeken, blijf nadenken, lees de aanwijzing nog een keer en werk samen.

Geschreven door Maryke

Maryke Mondria is freelance marketing creative uit Enschede (MetMaryke). Ze trekt er graag op uit met haar gezin en ontdekt elke keer weer nieuwe pareltjes in Twente. Inspireren en delen staat hierbij centraal. Dit is terug te vinden op haar Instagram kanaal @marykemondria.