Doe-tips

In Weerribben-Wieden ligt een waar kanoparadijs

  • 3 minuten opladen
  • 22569 x bekeken

Een plek waar iedereen kan kanoën. In rustig en ondiep water, zonder dat je kunt verdwalen. Je kunt dus vrijuit genieten tijdens een dagje peddelen. Ga met de kano op ontdekkingstocht, kom oog in oog met bijzondere vogels, libelles of een otter en kom alles te weten over de plantjes die chef Jonnie Boer plukt uit de eetbare oevers. En als je na een dagje op het water weer aanmeert, word je overspoeld met een gevoel van voldoening. Nationaal Park Weerribben-Wieden: de kanoplek voor iedereen!

Ontdek het kanoparadijs, bekijk de video met Erben Wennemars
Bekijk video

Waarom kanovaren het hele jaar door onvergetelijk is

De meeste mensen gaan kanoën zodra de zon begint te schijnen, de bloemen hun kop boven het maaiveld uitsteken en het kwik is gestegen naar minimaal twintig graden. Beginnen de bladeren te vallen of komt de winterkou eraan, dan worden de peddels snel opgeborgen. Zonde, want dat betekent dat je een onvergetelijke ervaring mist. Elk seizoen heeft zo zijn charme. Waar je in de winter af en toe een ree ziet wegschieten, word je in de lente begroet door allerlei dieren. Van de eerste libellen en hommels, tot de zwaluwen en kieviten die terugkeren uit het Noorden. En in de kano zit jij op de eerste rang.

kanoën in de winter
kanoën in de winter

Kanoroutes

Kano dwars door Nationaal Park Weerribben-Wieden en waterdorpen Giethoorn, Belt-Schutsloot en Wanneperveen. In Zuiderzeestadjes Blokzijl en Vollenhove zie je nog de sporen van een rijk vissers- en handelsverleden. Alleen, met de kinderen of je hond, voor een dag of meerdere dagen; er zijn routes voor beginners, gevorderden en zelfs voor experts.
Bekijk onze kanoroutes

Kanoverhuur

Een hele leuke manier om Weerribben-Wieden te ontdekken is over water. Op pad in een kano is dan een heel goed idee. Zo kun je zelfs door smalle kanaaltjes peddelen en kun je je laten omringen door het hoge riet. Ga op ontdekkingsreis en laat je verrassen door de prachtige natuur en karakteristieke dorpjes. Een overzicht van de kano-verhuurders van het kanoparadijs vind je hier!

“Excellent” kanovaren!

Een dagje kanovaren, kajakvaren, op suptocht of klaar voor een complete kanovakantie? De mooiste kanotochten van Nederland ontdek je in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Want dit is niet zomaar een natuurgebied: als drager van het exclusieve Europees Diploma geniet Nationaal Park Weerribben-Wieden al 25 jaar lang een bijzondere status, die wordt gedeeld met slechts drie andere natuurgebieden in Nederland. Noordwest-Overijssel is reuze trots op dat speciale keurmerk dat eens in de vijf jaar door de Raad van Europa wordt afgegeven. Een pluim voor “excellent natuurbeheer”!

Dronebeeld Weerribben
Dronebeeld Weerribben