Micro-avonturen op hoogte

5x de leukste klimbossen: klimmen tot in de hoogste kruin

 • Geschreven door Bertine
 • 3 minuten opladen
 • 6988 x bekeken

Kan het niet hoog genoeg? Voel jij graag je adrenaline stromen? Dan zijn deze tips iets voor jou. Je klimt, slingert en balanceert aan takken en klautert door vangnetten. Je voelt je zo vrij als een vogel. Zo behendig als een aap. In de mooiste bossen van Overijssel zijn verschillende klimroutes uitgezet tussen de bomen. Met touwbruggen en houten platforms. Ze variëren in hoogte, lengte en moeilijkheidsgraad. Van een beetje tot super spannend. Stuk voor stuk duurzame uitjes die voldoen aan strenge veiligheidsmaatregelen. Je helm en klimuitrusting liggen al klaar.

 1. 5

  Avatarz in Deurningen

  Dacht je dat de Nederlandse bossen saai zijn? Kom dan eens naar AvaTarZ bij Oldenzaal en Het Hulsbeek. In dit ecologische klimbos beleef je een geweldig avontuur.

 2. 4

  Klimmen kun je leren bij Wilgenweard

  Gecertificeerde instructeurs leren je alles over de techniek en veiligheid. Sterk zijn speelt geen rol. De nadruk ligt op de juiste techniek en balans. Je wordt voorzien van het benodigde materiaal en eenmaal gezekerd mag je naar boven! Let op: dit is een groepsactiviteit voor minimaal tien personen. De tien meter hoge indoor klimwand is ontstaan als trainingsvorm voor het beklimmen van de Alpen. Al klimmende ontcijfer je de rots of het parcours terwijl je continu afweegt wat je durft en kunt. Spannend dus en uitdagend. Liever naar buiten? Dan is er de touwbaan van de Wilgenwaerd. Die biedt bovendien nog een aantal extra uitdagingen: touw slingeren bijvoorbeeld of een wiebelige indianenbrug op acht meter hoogte.

 3. 3

  Eén van de ANWB favorieten

  Tel je mee? Vier verschillende parcoursen, 51 verschillende hindernissen en zo’n 697 meter aan af te leggen routes. Met het hoogste punt op maar liefst negen meter. Er zijn klimladders, touwbruggen en papagaaienbalken maar ook een kabelbaan waaraan je 100 meter verder roetsjt. Alles gaat uit de kast om je sportieve kant te leren kennen. Bovendien heeft elk parcours twee ziplines. Dat heeft de ANWB ongetwijfeld mee laten wegen bij de verkiezing tot één van de 6 leukste uitjes van 2020. Maar… je bent gewaarschuwd: het is soms moeilijker dan het lijkt!

 4. 2

  Mooi uitzicht bij Klimpark van NuNature

  NuNature is een relatief nieuw concept met een groeiend aantal locaties in het oosten van het land. Bij al hun outdoor activiteiten gaan ‘nature’ en ‘future’ hand in hand. Het parcours is in totaal zo’n 100 meter lang en bestaat uit meer dan 30 hindernissen en obstakels op verschillende hoogtes. Hoe hoog? Als je wilt tot maar liefst tien meter. Genoeg uitdaging dus. Ga jij voor de max? Dat mag maar hoeft niet: ook op vier of zeven meter heb je een mooi uitzicht. Sluit het parcours af met een van de ziplines.

 5. 1

  Vliegen over het water bij Heidepark

  Op zoek naar een uitdaging? Trek het harnas aan en klim in één van de meest uitdagende klimbossen van Nederland! Met 4 verschillende routes variërend in hoogte en moeilijkheidsgraad is dit een sportief uitje voor jong en oud. Klim over gekke en spannende obstakels en vlieg via een 110 meter lange zipline over het water!