De vele klimparken in Nederland zorgen voor de nodige spanning en sensatie. Spring van boom tot boom en glijd via de tokkelbaan naar beneden. Ook in Overijssel vind je tal van deze indoor én outdoor klimparken, geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. Ben jij klaar voor een spannend uitje naar een klimpark of klimbos in Nederland?

Avontuurlijke klimbossen in Nederland

De veelzijdige natuur van Overijssel zorgt ervoor dat je veel klimbossen kunt vinden in dit mooie stukje Nederland. Van Twente tot de Kop van Overijssel, er is altijd wel een klimbos of klimpark in de buurt voor de waaghalzen onder ons. Zo beleef je een dag vol adrenaline bij Klimbos Rutbeek in Enschede. Zwaai als Tarzan of Jane van boomtop naar boomtop met de lianen en kabels op een uitdagend parcours op 5 meter hoogte. Bij Camping de Wolfskuil in Ommen vind je een 150 meter lang parcours van Columbus Buitensport. Hier combineer je het klimmen met een kanotocht over de nabijgelegen Regge of de Vecht. Zo haal je alles uit je dagje in Salland!

In de Lutte vind je High Rope Parcours het Lutterzand. Tussen de boomtoppen van dit natuurgebied liggen vele hindernissen, zoals touwbruggen, kabelbanen, evenwichtsbalken en een spinnenweb. In dit outdoor klimbos kun je tevens tokkelen en abseilen. Voor teamuitjes, bedrijfsfeesten, vrienden- en vriendinnendagen is Landtgoed in de Sallandse bossen bij Heino ideaal. Werk als team samen en klim over obstakels en hindernissen, dat alles onder deskundige begeleiding.

Klimbos Rutbeek in Enschede
Klimbos Rutbeek in Enschede

Eveneens in deze omgeving bevindt zich outdoor klimbos Challenge Run Heino. Hier kun je kiezen uit vele activiteiten waaronder het klimbos voor volwassenen en kinderen. Beklim de hoogste boom van dit klimbos in Nederland en overwin onderweg tal van obstakels. Daarnaast is er een zes meter hoge klimtoren en uitdagende boulderwand. Sluit de sportieve dag af met een overheerlijke barbecue of diner in het restaurant.

Indoor klimparken voor volwassenen in Overijssel

Klim- en Outdoorcentrum Yosemite in Zwolle
Klim- en Outdoorcentrum Yosemite in Zwolle

Wil je liever binnen klimmen en klauteren? Kies dan voor één van de indoor klimparken in Overijssel. Dat kan bijvoorbeeld bij Klim- en Outdoorcentrum Yosemite in Zwolle. Naast de uitdagende stoere buitenactiviteiten kun je klimmen in het indoor klimcentrum, geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde klimmer. Ook het indoor klimpark De Wilgenweard in Nijverdal beschikt over een tien meter hoge klimwand. Een leuk uitje voor volwassenen én kinderen! Na het bestijgen van de klimwand is het tijd voor handboogschieten en indoor abseilen. Of organiseer hier een kinderfeestje waarbij je na afloop geniet van een lekkere maaltijd.

Zoek je een sportief uitje in Enschede? Ga dan een dagje klimmen in het Arque Klimcentrum. Kies uit standaard klimmuren of twee wanden van maar liefst achttien meter lang die acht meter overhangen. Dit is voor de echte waaghalzen! Ook indoor klimpark Cube Bouldergym in Enschede is geschikt voor een avontuurlijk uitstapje. Ga boulderen op maar liefst 200 'boulders', oftewel korte klimroutes op de verschillende wanden. Kies voor een introductieles of begin gelijk met klimmen. Het kan allemaal bij de indoor klimparken in Overijssel.

Klimbossen in en rondom Oldenzaal

De bourgondische stad Oldenzaal in Twente beschikt over twee klimbossen. Het outdoor klimbos AvaTarZ in Deurningen ligt op steenworp afstand van het centrum van Oldenzaal. Het lage klimparcours is speciaal voor kinderen van zes tot negen jaar. De kleintjes kunnen zich over maar liefst 30 stoere hindernissen manoeuvreren, waaronder vier ziplines tussen de bomen. Het hoge klimparcours is zes tot twaalf meter hoog. Kies uit zes routes en ga op ontdekking door dit klimbos in eigen land. Leuk om te weten: de laatste route heeft een zipline van wel 180 meter inclusief prachtig uitzicht. Of beklim een tien en twaalf meter hoge klimwand in het Outdoor Challenge Park in Oldenzaal. Daarnaast leren kinderen al spelenderwijs alles over bijvoorbeeld survivallen in het bos.

Klimbos AvaTarZ in Oldenzaal
Klimbos AvaTarZ in Oldenzaal

Klimbos Avontuurlijk Paasloo

Beleef een spannend avontuur bij Klimbos Avontuurlijk Paasloo, gelegen nabij Nationaal Park de Weerribben-Wieden. Nadat je veilig gezekerd bent is het tijd om op pad te gaan met je vrienden, familie of collega's. De vier parcoursen van dit outdoor klimpark in Nederland verschillen in zowel hoogte als moeilijkheidsgraad. Naast het klimmen kun je er boogschieten, bubble football spelen, blaaspijp schieten en een GPS-tocht beleven. Volgens ANWB is Klimbos Paasloo één van de 'top 8 attracties in Overijssel', zeker een bezoekje waard dus!

Klimmen bij Klim & Adventurepark Kartplaza

Kartplaza Klimpark in Nijverdal
Kartplaza Klimpark in Nijverdal

Bij Kartplaza Klimpark Nijverdal in Overijssel ben je verzekerd van een sportief en avontuurlijke beleving. Je kan hier terecht als familie, vriendengroep, bedrijf of schoolklas. Verleg je grenzen en overwin meer dan 40 hindernissen, waaronder touwladders, bruggen en hoge tokkelbanen. De gecertificeerde begeleiders van deze Kartplaza in Nederland houden alles nauwlettend in de gaten. Ga je voor een 'Outdoor Combi'? Dan ga je tevens pijl en boogschieten, kratstapelen en een klimwand bestijgen.

Hier kunnen de kleintjes klimmen en klauteren!

Naast de vele klimparken voor volwassenen in Nederland, zijn er ook vele opties voor kleine kinderen om te klauteren. Dat kan bij de welbekende Ballorig vestigingen in Enschede, Nijverdal en Wijhe, maar ook in een natuurspeeltuin. Zo is Speelbos De Lemelerberg speciaal ontworpen door én voor kinderen. Ze vermaken zich uitstekend door te zwaaien aan touwen, verstoppen in de boomhut of kruipen door rioolbuizen. Daarna is het tijd om te smullen in Restaurant De Lemelerberg. Hetzelfde geldt voor de volgende leuke indoor en outdoor klimparken voor kinderen: