Doe-tips

Het water op in Overijssel

  • 3 minuten opladen
  • 1171 x bekeken

Overijssel biedt een overvloed aan mogelijkheden voor waterliefhebbers. Of je nu de rustgevende ritmes van suppen wil ervaren of liever een dagje gaat varen, de waterwegen van Overijssel zijn perfect voor een avontuurlijke dag op het water. Ontdek de diverse locaties en huurfaciliteiten voor boten en sups in onze provincie.

De Vecht

De Overijsselse Vecht slingert door een prachtig natuurlandschap, waar je kunt genieten van de serene omgeving en het rijke dierenleven. Deze rivier is perfect voor een ontspannen dagje suppen of varen.

Huurmogelijkheden aan de Vecht

  • Hiawatha Actief Dalfsen: Deze verhuurlocatie in Dalfsen biedt niet alleen sups maar ook kano's aan, ideaal voor een avontuurlijke dag op het water.
  • Rederij Peters: Bij Rederij Peters in Ommen liggen de kano’s, nostalgische motorbootjes en luxe (e-)sloepen al voor jullie klaar.

Vechtzompen
Een bijzondere manier om de Overijsselse Vecht te ervaren is een vaartocht met de Vechtzomp. In de zeventiende en achttiende eeuw werden zompen gebruikt om goederen via het water tussen de Grafschaft Bentheim in Duitsland via de Vecht naar Hanzestad Zwolle te vervoeren. Er varen tegenwoordig 5 van deze houten platbodems over de Vecht, fluisterstil en elektrisch aangedreven. Zo kun je bijna geruisloos van de mooie omgeving genieten. Onderweg neemt een gids je mee in de rijke natuur, cultuur en historie van de Vecht. Maak bijvoorbeeld een tocht met de Vechtzomp van Gramsbergen. Drink daarna een lekker fris biertje op het terras aan het water bij Brouwerij Mommeriete.

Weerribben-Wieden

Gelegen in het hart van Overijssel biedt Nationaal Park Weerribben-Wieden een van de meest indrukwekkende en uitgestrekte natuurgebieden van Nederland. Dit gebied, doordrenkt van waterwegen, meren, rietvelden en moerasbossen, is een waar paradijs voor liefhebbers van varen en suppen.

Huurmogelijkheden in Weerribben-Wieden

  • Natural Yachts: 100% elektrisch varen met de boten van Natural Yachts! Het familiebedrijf uit Vollenhove geeft een een impuls aan de energietransitie door middel van verkoop en verhuur van 100% elektrische Northman motorjachten, Maxus zeilboten en X Shore tenders.
  • Pico Bello Varen: Vaar naar Weerribben-Wieden of het Zwarte Water. Bij Pico Bello Varen kan je kiezen tussen twee prachtige waterwegen. Tijdens het varen kan je genieten van heerlijke hapjes en drankjes aan boord.

Varen en suppen op de grachten

Overijssel is ook rijk aan historische grachten, denk bijvoorbeeld aan steden als Zwolle. Deze grachten bieden een schilderachtige achtergrond voor een dagje varen of suppen.

Huurmogelijkheden in de grachten

  • Hiawatha Actief: Niet alleen in Dalfsen maar ook in Zwolle vind je Hiawatha Actief. Huur hier een sup, bootje of bijvoorbeeld een bbq-donut. De keuze is reuze.
  • Blue Bayou: Huur een supboard bij Blue Bayou in Zwolle. Blue Bayou organiseert regelmatig activiteiten zoals een Friday Night SUP, waarbij je met een groep mensen op vrijdagavond de Zwolse grachten verkend op een supboard. En ga na het avontuur op het water volledig ontspannen op het stadsstrand van Blue Bayou.
Blue Bayou - ©NBTC: Merel Tuk
Blue Bayou - ©NBTC: Merel Tuk