Doe-tips

De 5 leukste openluchtbaden in Overijssel

 • 2 minuten opladen
 • 7619 x bekeken

Gil je longen uit je lijf terwijl je van de glijbaan roetsjt, raak buiten adem op het springkussen of spring van een hoge duikplank. In Overijssel is een dagje zwemmen een groot feest. Dit zijn de 5 leukste buitenzwembaden van Overijssel.

 1. 5

  Bosheuveltjesbad Balkbrug

  Dit buitenzwembad in Overijssel is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving. Het Heuveltjesbosbad heeft 3 baden, meerdere glijbanen, duikplanken en een grote speeltuin met springkussen. In 2013 en 2015 is het uitgeroepen tot het Mooiste openluchtbad van Nederland. Als je er bent, snap je dat meteen.

 2. 4

  Bosbad Zwinderen

  Dit buitenbad ligt in een mooi en rustig bos. Een dagje zwemmen bij dit bosbad betekent niet alleen maar het water in: je kunt hier ook lekker spelen aan de rand van het water.

 3. 3

  Tuindorpbad Hengelo

  Neem een frisse duik! Het Tuindorpbad is een gezellig, kindvriendelijk en sfeervolle recreatieplas. Het heeft een zandstrand en drijfvlotten en is het enige natuurbad van Hengelo. Sterker nog, het Tuindorpbad is een rijksmonument, dateert uit 1923 en is daarmee het oudste natuurbad van Nederland waar je nog steeds kunt zwemmen.

 4. 2

  Looermark Bathmen

  Verwarmd water, een 60 meter lange glijbaan, een grote ligweide en schommels. In dit familiebad vermaken kinderen zich uren. Zwembad de Looƫrmark ligt tussen Bathmen en Holten. De kleintjes kunnen zich vermaken in het peuterbadje, de iets oudere kinderen in het diepere gedeelte. De grote ligweide is ook ideaal voor een potje volleybal of voetbal.

 5. 1

  Twenhaarsveld

  Zwembad Twenhaarsveld is een buitenbad dat bestaat uit een wedstrijdbad van 25 meter en een recreatiebad. Voor de echte durfals zijn er spring- en duikplanken. Er is ook een grote familieglijbaan en een kleuterbad met speelelementen in het water.