Voor de kleine ontdekker

De 11 leukste zwembaden en buiten zwemplekjes in Overijssel

 • 3 minuten opladen
 • 16334 x bekeken

Het zonnetje pronkt in de knalblauwe lucht en laat zijn warmte op jouw lichaam stralen. En wat wil je met zonnig weer? Een dagje zwemmen! Het water in! Van de glijbaan roetsjen! Dit zijn de leukste zwemplekken in Overijssel. Van een bosbad tot een tropisch zwemparadijs en van een vakantiepark met zwemparadijs tot recreatieplassen.

Deze zwemplekken zijn voor alle waterratten een geweldig dagje uit met dit zonnige weer. Ja, voor jong en oud. En ook voor de niet-zwemliefhebbers is hier genoeg te doen. Van luieren op het strand en tot rust komen in de sauna tot je in het zweet werken met een potje beachvolleybal.

 1. 11

  Tuindorpbad Hengelo

  Een zandstrand, drijfvlotten en heerlijk zwemwater. Meer heb je niet nodig, toch? Leuk weetje: dit is het enige natuurbad in Hengelo en de oudste van Nederland.

  Ga naar de site van Bosbad Hengelo

 2. 9

  Heuveljesbosbad Balkbrug

  Het Heuveltjesbosbad werd in 2015 uitgeroepen tot mooiste zwembad van Nederland. En daar zijn wij het roerend mee eens! Het buitenbad bestaat al sinds 1937 en ligt in de bossen van Balkbrug. Er zijn drie buitenbaden, een kinderbad, een familieglijbaan, springkussens en al het vermaak dat je je maar kan wensen.

 3. 8

  Waterpark Aqua Mexicana Slagharen

  Dit park is alleen geschikt voor de echte waterratten. ?hier waan je je in Mexicaanse sferen met palmbomen en watervallen. In het 5200 m2 gebied kan jong en oud volop genieten. Er zijn veel glijbanen (10!), waarvan 3bijzonder groot en interactief met special effects, geluid en 3D animatie.

 4. 7

  De Scheg Deventer


  Dit zwemparadijs barst van de waanzinnige attracties voor groot en klein. Denk aan de wildwaterbaan, een glijbaan met supergave lichteffecten en een familieglijbaan. Alleen voor de echte durfals! Voor de allerkleinsten is er Pingo’s Island, waar ze kunnen spelen met water en zand.

  Ga naar de site van de Scheg

 5. 6

  Recreatieplassen in Overijssel

  ► Wythemerplas - Zwolle

  ► Milligerplas - Zwolle

  ► Recreatieplas De Oldemeijer - Hardenberg

  ► Waterplas Zwarte Dennen - Punthorst

  ► Recreatiegebied Het Rutbeek - Enschede

  ► Recreatieplek Het Lageveld - Wierden

  ► Recreatiegebied Bussloo - Wilp

 6. 5

  Vakantiepark De Luttenberg - Luttenberg

  Een prachtig vakantiepark dat landelijk en aan een bosrand is gelegen. Op dit park vind je een groot buitenzwembad met familieglijbaan. Voor de allerkleinsten is er een peuterbadje, een glijbaan en verschillende speelelementen.

  [Ga naar de site van vakantiepark Luttelberg](https://www.luttenberg.nl/ ""

 7. 4

  Vakantiepark Het Stoetenslagh Rheezerveen

  Bij vakantiepark Het Stoetenslagh vind je naast een overdekt zwembad, maar een heus parelwit strand van vijf hectare. Leuk voor de kinderen: er monden twee glijbanen uit in de recreatieplas en je kunt, zittend in een band, van de glijbaan af en over het water sjezen.

  [Ga naar de site van Vakantiepark Het Stoetenslagh](https://www.stoetenslagh.nl/ ""

 8. 2

  Papillon Country Resort Denekamp

  Dit vakantiepark heeft niet alleen een binnen- en buitenbad, maar ook een waterspray park. Het water komt echt overal uit. Uit de kleurrijke vloer spuit spontaan water omhoog, een vlinder spuugt water en de bladeren van een palmboom veroorzaken een plensbui.

  Ga naar de site van Country Resort Papillon

 9. 1

  Sprookjescamping Rheeze

  De sprookjescamping heeft waterrecreatie voor alle leeftijden. Het buitenzwembad is voor de iets oudere kinderen en hun ouders. Er is ook de Botterikenfabriek; een doolhof van buizen, bubbels en glijbanen. En: er is een glijbaan voor het hele gezin!

  Ga naar de site van Sprookjescamping