Doe-tips

De 7 leukste overdekte zwembaden van Overijssel

 • 2 minuten opladen
 • 68666 x bekeken

Of je nu met vrienden, je partner of als gezin gaat: een dagje zwemmen is altijd leuk. Reikhalzend kijken we uit naar de zomer, om de bikini en zwembroek uit de kast te plukken en naar het zwembad te rennen. Zon lijkt het belangrijkste ingrediënt, maar ook bij minder weer kun je heerlijk zwemmen. In een overdekt zwembad natuurlijk! Dit zijn de leukste van Overijssel.

 1. 1

  Waterpark Aqua Mexicana - Slagharen

  Dit waterpark is alleen voor echte durfals en waterratten. Zet de sombrerohoed maar op, want hier waan je je in Mexico. Palmbomen, watervallen - niets is te gek in dit zwembad. Er zijn maar liefst 10 glijbanen, waarvan sommige met special effects, 3D-animatie en geluid. Daarnaast kun je ontspannen in het bubbelbad voor 70 personen.

 2. 2

  Zwembad Camping de Belten - Rheeze

  Wie van water houdt, zit op Familiecamping De Belten goed. Naast een buitenbad heb je hier een overdekte waterspeeltuin waar kinderen kunnen genieten van glijbanen en speelelementen. In het binnenbad kunnen kids een bommetje doen en onder water koppeltje duikelen. Sta je niet op de camping? Geen zorgen, je kunt hier alsnog een dagje komen zwemmen.

 3. 3

  Twentebad - Hengelo

  In het grootste familiebad van Twente kun je als gezin heerlijk een dagje zwemmen. Er zijn ook allerlei activiteiten, zoals aquarobics en bootcamp. Kinderen kunnen van de spectaculaire glijbanen en gave opblaasstormbaan. En wat dacht je van jetstreams, een waterparaplu en een groot bubbelbad?

 4. 4

  Aquadrome - Enschede

  Dit binnenzwembad heeft alles wat je nodig heeft: van een wildwaterbaan tot een stroomversnelling en van twee snelle buisglijbanen tot leuke baden voor de allerkleinsten. In de schoolvakanties zijn er vaak extra activiteiten voor kinderen.

 5. 5

  Zwembad De Kolk - Wierden

  Ook in dit zwembad ontbreken de whirlpool, massagestralen en het bubbelbad niet. En wat dat je van een 50 meter lange glijbaan met sterrenhemel? Voor de allerkleinsten is er de waterspeeltuin, met een klein laagje water en veel speeltoestellen. Na het zwemmen geniet je hier van een lekker hapje en drankje.

 6. 6

  De Scheg - Deventer

  Sport- en belevingscentrum De Scheg is het perfecte uitje bij slecht weer. Hier kun je naast zwemmen ook levend tafelvoetbal spelen, driftkarten, schaatsen en squashen. Alles voor een actieve binnendag!

 7. 7

  Recreatiebad De Wilder - Haaksbergen

  Houd je van glijbanen? Ga dan naar zwembad De Wilder, gelegen in het vakantiepark Scholtenhagen van Haaksbergen. Hier kun je 80 meter lang glijden! Geniet ook van de draaikolk, waterval, het Turkse stoombad, de kruidenbaden en het golfslagbad. Hier is plezier voor jong en oud.