Voor de kleine ontdekker

De 9 leukste zwembaden en buiten zwemplekjes in Overijssel

 • 3 minuten opladen
 • 35567 x bekeken

Het zonnetje pronkt in de knalblauwe lucht en laat zijn warmte op jouw lichaam stralen. En wat wil je met zonnig weer? Een dagje zwemmen! Het water in! Van de glijbaan roetsjen! Dit zijn de leukste zwemplekken in Overijssel. Van een bosbad tot een tropisch zwemparadijs en van een vakantiepark met zwemparadijs tot recreatieplassen. Deze zwemplekken zijn voor alle waterratten een geweldig dagje uit met dit zonnige weer. Ja, voor jong en oud. En ook voor de niet-zwemliefhebbers is hier genoeg te doen. Van luieren op het strand en tot rust komen in de sauna tot je in het zweet werken met een potje beachvolleybal.

 1. 9

  Tuindorpbad Hengelo

  Of je nu een ervaren zwemmer bent of gewoon wilt relaxen in het water, Overijssel biedt voor ieder wat wils. Tuindorpbad Hengelo heeft een zandstrand, drijfvlotten en heerlijk zwemwater. Meer heb je niet nodig, toch? Leuk weetje: dit is het enige natuurbad in Hengelo en de oudste van Nederland.

 2. 8

  Het Hulsbeek Oldenzaal

  Duik in de heldere wateren van het Hulsbeek en geniet van de prachtige omgeving terwijl je jezelf verfrist. Denk aan een waterspeeltuin, een peuterbad en een glijbaan en duikplateau midden in de waterplas van totaal 25 hectare. Welkom bij Het Hulsbeek!

 3. 7

  Heuveljesbosbad Balkbrug

  Het Heuveltjesbosbad werd in 2015 uitgeroepen tot mooiste zwembad van Nederland. En daar zijn wij het roerend mee eens! Het buitenbad bestaat al sinds 1937 en ligt in de bossen van Balkbrug. Er zijn drie buitenbaden, een kinderbad, een familieglijbaan, springkussens en al het vermaak dat je je maar kan wensen.

 4. 6

  Waterpark Aqua Mexicana Slagharen

  Dit park is alleen geschikt voor de echte waterratten. ?hier waan je je in Mexicaanse sferen met palmbomen en watervallen. In het 5200 m2 gebied kan jong en oud volop genieten. Er zijn veel glijbanen (10!), waarvan 3 bijzonder groot en interactief met special effects, geluid en 3D animatie.

 5. 5

  De Scheg Deventer


  Dit zwemparadijs barst van de waanzinnige attracties voor groot en klein. Denk aan de wildwaterbaan, een glijbaan met supergave lichteffecten en een familieglijbaan. Alleen voor de echte durfals! Voor de allerkleinsten is er Pingo’s Island, waar ze kunnen spelen met water en zand.

 6. 4

  Recreatieplassen in Overijssel

  Geniet van een verfrissende duik in de heldere wateren van de prachtige recreatieplassen van Overijssel. Duik in Zwolle in de Wijthmenerplas en Milligerplas. Recreatieplas De Oldemeijer in Hardenberg, Waterplas Zwarte Dennen in Punthorst. Recreatiegebied Het Rutbeek in Enschede en Recreatieplek Het Lageveld in Wierden.

 7. 3

  Vakantiepark Het Stoetenslagh Rheezerveen

  Bij vakantiepark Het Stoetenslagh vind je naast een overdekt zwembad, maar een heus parelwit strand van vijf hectare. Leuk voor de kinderen: er monden twee glijbanen uit in de recreatieplas en je kunt, zittend in een band, van de glijbaan af en over het water sjezen.

 8. 2

  Vakantiepark De Beerze Bulten

  Neem een duik in het buitenzwembad! Er zijn twee spectaculaire glijbanen, waaronder de Space Tube. Door de lichteffecten waan je je in de ruimte. Beerze Bulten heeft ook een splinternieuw spraypark, genaamd het Giga Spetterpark! In het spraypark vind je diverse sproeiers en speeltoestellen, maar natuurlijk ook gave glijbanen

 9. 1

  Sprookjescamping Rheeze

  De sprookjescamping heeft waterrecreatie voor alle leeftijden. Het buitenzwembad is voor de iets oudere kinderen en hun ouders. Er is ook de Botterikenfabriek; een doolhof van buizen, bubbels en glijbanen. En: er is een glijbaan voor het hele gezin!