De Doorbraak

Almelo heeft een bijzondere band met water. Dat komt mede doordat Almelo op één van de laagste punten van Twente ligt. Dan is een goede waterhuishouding noodzakelijk.

Met de Doorbraak wordt het water goed beheerd. Een dertien kilometer lange nieuwe beek, die dwars door het buitengebied van Almelo gaat. Bovendien is de Doorbraak ook nog eens geschikt om te recreëren. Een natuurgebied in ontwikkeling: op sommigen plekken, waar de aanleg al klaar is, bevindt zich een uniek terrein met bijzondere flora en fauna. In dit bijzondere mooie gebied vind je ook het voor publiek toegankelijke Nijreesbos waar je in de winter, als er sneeuw ligt, zelfs kunt langlaufen. Zeker een bezoekje waard! Het gebied is zeer geschikt voor wandelingen, fietsroutes of excursies. Bekijk het karakteristieke Twentse coulissenlandschap en beweeg heerlijk langs het kabbelende water.

Het ommetje Bornerbroek!
Het ommetje Bornebroek leid je over historische gronden, toen Bornerbroek nog 'Bie den Brooke' was. Een drassig, laaggelegen gebied. De wandeling voert u langs de Stephanuskerk en zorginstelling Theresiahof door'n Waandelpad, de Bolschermors en de Maatkampslanden naar nieuw aangelegde natuur, De Doorbraak, om via de erven Arkman en Bolscher weer bij de Stephanuskerk uit te komen. Benieuwd naar deze wandel-/fietsroute? Kijk dan eens tussen de routes op onze website en ontdek zelf de prachtige natuur rondom de Doorbraak.

Dit ommetje is mede mogelijk gemaakt dankzij de bijdrage van VSB-fonds, Gemeente Almelo, St. Plattelandsontwikkeling Almelo, Rabobank, St. Pinksterfeesten Bornerbroek, St. Dorpsbelang Bornerbroek, Dorpsplan plus, Projectteam Buitengebied, grondeigenaren en vrijwilligers.

Honden aangelijnd toegestaan Voldoende parkeerplaats Dekking mobiel: goed Route is bewegwijzerd

voorzieningen

Activiteiten

  • Actief

  • Natuur
  • Natuurhistorie