Het Rutbeek

Of het nu zomer of winter is, of je nu jong of oud bent, van zwemmen, wandelen, fietsen of barbecuen houdt. Het Rutbeek biedt voor inspanning of ontspanning. Een dagje vakantie voor het hele gezin!

Het Rutbeek is één grote uitdaging voor outdoorliefhebbers. Voor alle leeftijden is er wat te doen. Je kunt er heerlijk zwemmen en ontspannen op de zonneweiden en de stranden. En wie meer van actie houdt en zich op een sportieve manier wil uitleven, kan zijn energie kwijt op de skipiste, de tubingbaan, in het klimbos, op de waterskibaan, in het paintballbos in het adventureterrein of op de survivalbaan

Plezier rond het water Waterpret voor iedereen! Speciaal voor het zwemmend publiek zijn stranden met zwembelijning (0,70m gele lijn en 2,50m rode lijn) afgezet. Ook voor de overige waterliefhebbers is er volop ruimte om naar harte lust te surfen, te duiken en te kanoën. En speciaal voor de sportvissers zijn er rustige hoekjes waar ze hun hengel kunnen uitwerpen. Kinderen kunnen op een veilig en overzichtelijk strand plonzen en zandkastelen bouwen, of genieten in de speeltuin met een speciaal klimcircus. Daarnaast is er voor iedereen volop ruimte om te relaxen op de zonneweiden en de stranden en natuurlijk het rustige naturistenstrand.

Actief ontspannen Trek je wandelschoenen aan of stap op de pedalen, want je zult verrast zijn van de prachtige en afwisselende natuur van het park! Of je nu houdt van openruimtes of heerlijke beschutte bossen, Het Rutbeek nodigt je uit om in beweging te komen. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes en spectaculaire MTB-routes in en rondom het park uitgezet.

Lekker eten en drinken Bij de kiosken op de zonneweide kan je in het zomerseizoen ijs en snacks kopen, maar je kan natuurlijk ook even een hapje eten op het terras van het gezellige eetcafé van Skicentrum Moser of genieten van drankje bij Waterski Twente terwijl je naar de fanatieke waterskiërs kijkt.

Barbecueën Je kunt ook met je vrienden of familie genieten van je eigen barbecue-kookkunsten omdat barbecueën (op kolen) op Het Rutbeek is toegestaan! Het park heeft daarvoor speciale plekken aangelegd.

Evenementen Goed bereikbaar, ruime parkeergelegenheid en unieke faciliteiten: Het Rutbeek is een uitstekende locatie voor evenementen en activiteiten! Je kent natuurlijk het bekende dance-event Freshtival en het populaire popfestival Tuckerville al. Wil je iets ondernemen? Neem met de parkmanagers contact op voor meer informatie!

Parkinformatie - Gratis toegankelijk - Hele jaar geopend van zonsopgang tot zonsondergang - Betaald parkeren: € 5,- in de zomer en € 2,- in de wintermaanden - Volop sanitaire voorzieningen, rolstoel- en scootmobieltoegankelijk

Ondernemers in Het Rutbeek
- Skicentrum Moser (www.skicentrummoser.nl)
- Waterski Twente (www.waterskitwente.nl)
- Paintball Warriors (www.paintballwarriors.nl)
- Buitenhoff Outdoor (www.buitenhoff.nl)
- Klimbos Rutbeek (www.buitenhoff.nl/klimbos-rutbeek)
- Escape Room Rutbeek (www.buitenhoff.nl/escape-room-rutbeek)
- Adventure Twente (www.adventuretwente.nl)
- AWA Outdoor (www.awa-outdoor.nl)
- Rutbeek Survival (www.rutbeeksurvival.nl)

voorzieningen

Activiteiten

  • Actief
  • Creatief
  • Multicultureel

Toegankelijkheid

  • Assistentiehonden toegestaan
  • Bruikbaar toilet
  • Elektrische rolstoeltoegankelijk
  • Invalidentoilet
  • Lichte helling
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Voorzieningen voor scootmobiel