Je hoeft er echt niet voor naar Zuid-Frankrijk. Doe jezelf een plezier en rijd in nog geen twee uur naar het ideale vakantieadres voor families: Overijssel. Terwijl de kinderen zich vermaken op de camping of het vakantiepark, doe jij waar vakantie voor bedoeld is: op adem komen. Samen plezier maken doe je in de speelbossen, klim- en doeparken, stuifduinen, strandjes, meren en zwembaden. Ook leuk: met het hele gezin op koesafari. Regent het? Ideaal weer voor een attractiepark of indoor speelpark. Daar krijgt iedereen energie van.

Overijssel verrijkt je

Ben je weleens in Overijssel geweest. Nee, we bedoelen écht in Overijssel geweest. Overijssel is on-Nederlands mooi vinden wij en er is heel veel leuks te doen. Als je met je gezin op zoek bent naar een leuke plek om even aan de drukte van het leven van elke dat te ontsnappen, kom dan zeker een kijkje nemen in Overijssel. We hebben erg leuke familie-uitjes en attracties in Overijssel die zeker de moeite van het bezoeken meer dan waard zijn. Er zijn activiteiten voor zowel de actieve avonturier als voor degene die van een rustiger uitje houdt.

Kom voor een leuke familie-uitje naar Overijssel

In Overijssel gebeurd veel meer dan een stoplicht dat soms op rood en soms op groen springt. Het is een springlevende, groene provincie met superleuke activiteiten voor het hele gezin. Laat je verrassen door hetgeen Overijssel te bieden heeft en maak herinneringen die je een leven lang bijblijven. De attracties in Overijssel maken indruk op jou en je kinderen.

Attracties voor grote en kleine bezoekers

In Overijssel vind je veel attracties waar je met je kinderen heen kunt gaan en een mooie dag kunt beleven. Voor de allerkleinsten kun je bijvoorbeeld terecht in familiepretpark De Waarbeek, waar je je de hele dag kunt vermaken in nostalgische attracties. Voor de wat avontuurlijkere gezinnen raden we ten zeerste het ecologische klimbos Avatarz nabij Oldenzaal aan. In dit grootste klimpark van Nederland beleef je gegarandeerd een prachtig avontuur. Ook met kleinere kinderen kun je in Avatarz terecht.

In Zwolle kun je terug in de tijd en op ontdekkingstocht in Dinoland. In dit avonturen park keer je terug naar de tijd van de Dinosaurussen en ontdek je alles over deze oerbewoners van de aarde. Je maakt in Dinoland kennis met meer dan soorten dino's en kunt daarnaast activiteiten doen als klimmen, laser gamen en fossielen zeven. Dinoland is leuk voor de kleine en wat grotere kinderen met een interesse in Dino's of kinderen waarvoor Dinoland juist een eerste kennismaking met dinosaurussen is. Een bezoek aan Dinoland is een zeer leuke manier om je kinderen wat over de geschiedenis van de aarde te leren.

In Slagharen reis je wat minder ver terug in de tijd. In het Attractiepark Slagharen ontdek je het oude Wilde Westen. Hoogtepunten in dit pretpark zijn bijvoorbeeld achtbaan Gold Rush, de eerste achtbaan in Nederland waarmee je in drie lanceringen van 0 tot 95 kilometer per uur knalt. In Slagharen kun je ook wat minder avontuurlijk vermaak vinden, bijvoorbeeld bij één van de vele shows die het park biedt.

Passieve natuur

Wil je de natuur op een andere manier beleven dan klimmend in bomen of in de geschiedenis? Kom dan eens een kijkje nemen in Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Hier kun je heel veel leren over de natuur, de cultuurhistorie en geografie van dit prachtige gebied, met natuurlijk als absolute blikvanger de sterrenwacht waar je door de relatief geringe lichtvervuiling elke nacht wel tweeduizend sterren kunt zien op een heldere avond. Hoe tof is dat?

Voor je jongere bezoekers met een interesse in de natuur is ook een bezoek aan Natura Docet Wonderryck Twente in Denekamp een aanrader. Daar kunnen kinderen de natuur beleven door de ogen van de dieren die er in wonen. Een prachtige educatieve attractie die ook kinderen de natuurpracht van Overijssel laat zien.

Nog even in de natuur blijvend willen we ook het Natuurmuseum Holterberg in Holten benoemen. In dit gespecialiseerde museum zijn meer dan duizend dieren, verdeeld over 19 prachtige diorama's, te zien in hun natuurlijke omgeving. Een absolute aanrader voor iedere dieren- en natuurliefhebber met een interesse in een stukje geschiedenis.

Je leest het, Overijssel biedt je een breed scala aan attracties die je optimaal laten genieten van je vakantie in onze prachtige provincie.