Voor de kleine ontdekker

3 leuke attractieparken in Overijssel

  • 3 minuten opladen
  • 4258 x bekeken

*Nederland kent tal van leuke attractieparken. We zoomen in op attractieparken in Overijssel en vonden drie hele leuke. Voor peuters, kleine kinderen, maar ook zeker voor volwassenen. Smeer je keel alvast met honing, want gillen ga je zeker!*

1. Attractiepark Slagharen

Een van de meest populaire pretparken van Overijssel, wat zeggen we, van Nederland: Attractiepark Slagharen. Hier waan je je in de wereld van cowboys en indianen. Je vindt er achtbanen, wildwaterbanen, pony’s en unieke attracties. Naast de attracties zijn er ook shows, parades en straatentertainment. Denk aan een spectaculaire circusshow of een show met paarden en acrobatiek. Tussendoor wil je natuurlijk ook even wat eten. Dat kan in één van de restaurants in Western sferen. Slagharen kent ook een waterpark en een vakantiepark. Zo kun je er een weekend van maken. Hoe dan ook: iedereen - jong en oud - komt aan zijn trekken in dit leuke pretpark!

2. Avonturenpark Hellendoorn

Een echt familiepark. De sfeer is gemoedelijk, de afstanden tussen de attracties klein en de wachttijden kort. Naast ruim dertig attracties, zijn er gedurende het hele seizoen shows en evenementen. Geen tijd om je te vervelen dus! In 2017 opende het pretpark een nieuwe attractie, Het DrakenNest. Een primeur voor Nederland! De attractie is een ronddraaiende, heen en weer bewegende schijf waarin je kunt plaatsnemen. De attractie is volledig gethematiseerd. Durf jij het aan, dan waan je je in de middeleeuwen tussen de ridders en draken. Zin in een zinderende, spannende dag? Dan ben je bij avonturenpark Hellendoorn op je plek.

3. De Waarbeek Hengelo

Gelegen in de buurt van Hengelo, biedt dit leuke pretpark een gezellige dag met het gezin voor een betaalbare prijs. Geniet van botsauto’s, de rodelbaan of een antieke zweefmolen. Je kunt ook met de zweefbanen boven het water zoeven of vliegen in je eigen ufo. Dit pretpark is heel geschikt voor peuters en kleine kinderen. En ’s avonds? Dan kun je heerlijke pannenkoeken eten in het gezellige Pannenkoekenhoes. Je kunt hier binnen zitten, maar als het weer het toelaat, kun je ook genieten van een pannenkoek onder de overkapping aan de vijver. Hebben de kinderen nog energie over, dan kunnen ze zich uitleven in het indoor klimparadijs, inclusief ballenbak.

Lachen, gieren, brullen: een dag in een pretpark staat garant voor plezier. In alle drie de pretparken kun je ook heerlijk dineren. Kies in attractiepark Slagharen voor één van de Western restaurants, in avonturenpark Hellendoorn kies je voor een patatje en bij De Waarbeek ga je natuurlijk naar het Pannenkoekenhoes.