Doe-tips

Bas & Nicolette: "Overijssel heeft alles"

 • 5 minuten opladen
 • 24941 x bekeken

Heb je het gezien? Bas Smit en Nicolette van Dam waren twee dagen op bezoek in Overijssel! Voor hun boek "Nederland heeft alles” ontdekken zij alles wat ons land te bieden heeft. En natuurlijk mag Overijssel daarin niet ontbreken.

Benieuwd waar ze allemaal zijn geweest en naar hun tips? Wij delen hieronder vast de leukste tips die zij op Instagram voor je hebben verzameld! Maar 8 juli komt het boek "Nederland heeft alles" uit, met nog veeeeel meer tips! Houd dus de schappen goed in de gaten en ontdek in het boek alles wat onze provincie te bieden heeft. Bestel hier het boek online > Of koop hem bij jouw lokale boekelier.

Bronvermelding foto's Bas & Nicolette: Instagram.

 1. Klompen maken suf? Echt niet!

  Treed binnen in de wondere wereld van Dijkman KlompenAtelier. Een wereld waarin ambacht, kunst, humor en avontuur samenkomen. Bas Smit op zijn Instagram: "Onvoorstelbaar dit! Martin heeft in 3 jaar tijd met 30.000 klompjes de Nachtwacht gemaakt."

 2. Koesafari?!

  Zijn we in Afrika beland? Nee hoor! In Overijssel kun je gewoon op safari met een koe. Per trekker ga je samen met boerin Simone op zoek naar de Brandrode Vechtdalrunderen die ergens aan de oever van de Vecht staan te grazen of liggen te herkauwen. Je snapt dat Bas dit ook even moest proberen! Ook leuk: Simone maakt van de rode vacht tassen, meubels en accessoires. ’Rood Koeture’, noemt ze het. Het is een eerbetoon aan haar mooie veestapel.

 3. De lekkerste asperges

  In de Rheezer Bistro gaan ze met de seizoenen mee. In het voorjaar betekent dat natuurlijk asperges en in de herfst wild! Vers van het land van Tuinderij Ernie van der Kolk. Een man die vol passie weet te vertellen over de producten die hij in de boerderijwinkel in Dalfsen verkoopt.

 4. Want het is lekker op de trekker

  Leuk dat ze ook dit uitje hebben uitgekozen! Met een trekkerit ontdek je het indrukwekkend glooiende landschap van Twente. Of, in het geval van Bas & Nicolette, bijzonder leuke plaatjes in de buurt. Zoals Ootmarsum!

 5. Geboorte wegge bakkerij schulten

  Natuurlijk is het de Tukkers niet ontgaan dat Bas & Nicolette een nieuw gezinslid hebben: hondje Teddy. Volgens Twents gebruik geef je de bij de geboorte altijd een krentewegge cadeau. Op visite gaan en deze geboortwegge cadeau doen wordt ook wel kraamschudden genoemd. Een praktische reden waarom het eten van krentenwegge goed is na de bevalling: in krenten en rozijnen zit ijzer wat goed is voor moeders die borstvoeding geven. Moedermelk bevat weinig ijzer en op deze manier wordt het ijzergehalte op pijl gehouden. Weten we dat ook weer!

 6. Touren met Volkswagen camper

  Een vier gangen diner in je auto, hoe leuk! Langs gezellige restaurants, zoals De Watermolen Singraven en Watermolen Bels, haalden Bas & Nicolette de lekkerste gerechtjes op. De toer kon in eigen auto, maar in een klassieke volkswagen camperbus is het net wat specialer. Handig is dat je dan gewoon kan "smikkelen" lekker aan een tafeltje.

 7. De mooiste hightea plek in Twente

  Eén van de tips die Bas en Nicolette van hun fans kregen was een bezoek aan de mooiste plek in Twente waar je hightea kunt krijgen. Dat moesten ze natuurlijk zien! Theehuis Dennenoord is een landelijk gelegen sfeervol houten pand in de bosrijke omgeving tussen Vasse en Ootmarsum, ook wel bekend als één van de mooiste gebieden in Twente.

 8. Nieuw in Deventer

  Net nieuw: het meest duurzame Van der Valk Hotel van Nederland. In Hanzestad Deventer! Gunstig gelegen aan de A1, maar grenst ook aan een prachtig bosrijk gebied. Bas & Nicolette konden hier in alle luxe even bijkomen van hun eerste dag in Overijssel. Wat hebben ze al veel moois ontdekt!

 9. Volgens eeuwenoud geheim recept

  Als je in Deventer bent, mag een bezoek aan deze winkel natuurlijk niet ontbreken. Al meer dan 400 jaar wordt de wereldberoemde kruidkoek in deze historische Hanzestad gebakken. Jb. Bussink is de enige koekbakker die tot op de dag van vandaag de echte Deventer Koek bakt, volgens een eeuwenoud en nog immer geheim recept. Heerlijk voor thuis!

 10. Museum De Waag

  Museum De Waag is gevestigd in één van de oudste waaggebouwen van Nederland. Het is een icoon van de stad, gelegen aan de Brink van Deventer. Helaas konden Bas & Nicolette vandaag niet naar binnen. Maar de buitenkant, vanaf hét historische plein de Brink, was al indrukwekkend om te delen!

 11. Durf jij het ook?

  Dit uitje is niet besteed aan angsthazen. Voor Bas en Nicolette was het best even slikken, maar via een Instagram live-storie liet Bas toch zijn fans meegenieten van zijn avontuur in een zweefvliegtuig! Voor iedereen die piloot wil, of ooit heeft willen worden, is een zweefvlucht van Aero Club Salland dan ook een leuk cadeau!

 12. Bootje varen in Zwolle

  De hoofdstad van Overijssel mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een bezoek aan onze provincie. Zwolle here we come! Nicolette genoot van het prachtige uitzicht vanaf het water en Bas ontdekte één van de tips van hun fans: IJssalon Salute! Zeker een bezoekje waard.

 13. Jonnie & Thérèse Boer

  Een bezoek aan Zwolle is niet compleet zonder een ontmoeting met Mr en Mrs Zwolle (aldus Bas): Jonnie & Thérèse Boer! Naast het 3 sterren tellende Michelin restaurant De Librije runt dit powerkoppel Brass Boer Thuis. Een bistro-brasserie 'nieuwe stijl', waarbij veel van de gerechten rechtstreeks vanaf het houtvuur komen. Voor de gelegenheid serveerden ze deze lekkere gerechten door de grachten van Zwolle. Een mooiere afsluiter kon haast niet!