Wat is er nou leuker dan een bootje huren in Overijssel? Ga eropuit met je sloep, fluisterboot of motorboot en ontdek de prachtige natuur van Overijssel. Vaar bijvoorbeeld met je gehuurde boot over de Vecht langs pareltjes als Ommen en Zwolle. Of begeef je op de wereldberoemde waterwegen van Giethoorn, gelegen nabij de indrukwekkende Weerribben.

Deze locaties in de buurt vind je misschien ook interessant.

Overijssel verrijkt je

Ga een bootje huren in Overijssel!

Dankzij de diverse nationale parken, rivieren en jachthavens is Overijssel bij uitstek de ideale provincie om bootje te varen. En wat dacht je van de karakteristieke dorpjes en steden gelegen aan het water, zoals Kampen, Blokzijl en Zwolle? De langzaam stromende rivieren zorgen ervoor dat je mooie boottochten kan maken. Dat kan bijvoorbeeld over de Overijsselse Vecht. Deze kronkelende rivier brengt je langs gezellige trekpleisters als Dalfsen, Ommen en Hardenberg, tot over de Duitse grens.

Wil je de Overijsselse natuur combineren met indrukwekkende skylines? Huur dan een boot en vaar het Rondje IJsseldelta. Onderweg passeer je een bijzonder vogeleiland in het Zwarte Meer en wie weet spot jij wel flamingo's bij het Ketelmeer! Wist je dat het Ketelmeer beschikt over een heuse lagune? Dát in combinatie met de duizenden vogels maakt het plaatje helemaal compleet. En als je dan toch met je bootje onderweg bent, bezoek dan de historische Hanzesteden Zwolle, Hasselt en Kampen.

Flamingo's in het Ketelmeer
Flamingo's in het Ketelmeer

Het is uiteraard van belang dat je tijdens het varen door Overijssel de regels én de natuur respecteert. De Inspectie Scheepvaart controleert op en langs het water of de regels worden nageleefd. Let dus bijvoorbeeld op je vaarsnelheid, ligduur op de 2x24uur ligplaatsen, vaarbewijscontrole en controle op vergunningen. Zo voorkom je een ongewenste boete en zorg je ervoor dat we nog lang kunnen genieten op de Overijsselse waterwegen.

Hier huur je een bootje in Giethoorn en de Weerribben

Wie aan een bootje huren in Overijssel denkt, zal al gauw bij Giethoorn uitkomen. En dat is niet voor niets! Een vaartocht door het Venetië van het Noorden mag niet ontbreken tijdens jouw dagje weg. Bovendien ligt het prachtige Nationaal Park Weerribben-Wieden, vol meren, slootjes en mysterieus ogende moerasbossen, om de hoek. Je vindt er tal van mogelijkheden om een bootje, sloep of motorboot te huren.

Een bootje huren kan bijvoorbeeld bij Smit Giethoorn, gelegen in het centrum van het dorp. Kies uit een fluisterboot, kano, sloep of punter, en reserveer deze gemakkelijk online! Of huur een boot bij De Grachthof Restaurant Bootverhuur. Voor of na een mooie vaartocht geniet je hier van een uitgebreide lunch op het loungeterras. Bij Bootverhuur Herms is je trouwe viervoeter eveneens welkom aan boord. De comfortabele bootjes zijn voorzien van ruime zitplaatsen met kussens, rugsteunen en zwemvesten voor de kleintjes. Of neem eens een kijkje bij de volgende bootverhuurders:


Varen door Giethoorn
Varen door Giethoorn

Ook als je de Weerribben wil ontdekken zijn er diverse opties om een boot te huren. Dat kan bij de bovenstaande verhuurders in Giethoorn. Maar in de omliggende steden en dorpjes is dat tevens mogelijk. De Gele Lis in Blokzijl is een goed voorbeeld hiervan. Naast het huren van een fluisterboot, kun je hier terecht voor fietsverhuur, complete arrangementen, barbecues en kanoverhuur. Dat wordt dus een volle dag genieten te midden van de ongerepte natuur! In Belt-Schutsloot vind je De Goede Watersport waar je diverse typen boten kan huren, waaronder een stoere motorboot. Voor de liefhebbers van luxe ben je bij Jachtcharter Panorama in Zwartsluis aan het juiste adres. Huur hier jachten voor tot wel tien personen! Dus beleef jouw dagje uit tussen pittoreske waterdorpen, wuivend riet en idyllische vergezichten.

Bootje huren in Zwolle? Hier kan het!

Zwolle
Zwolle

Hanzestad Zwolle is erg populair bij de liefhebbers van varen. De stervormige gracht brengt je langs hotspots als Museum de Fundatie, de Peperbus en karakteristieke grachtenpanden. Heb je onderweg zin in verkoeling? Maak dan een tussenstop bij IJssalon Salute aan het begin van de bruisende winkelstraat. Een bootje huren kan op verschillende plekken in Zwolle, bijvoorbeeld bij Hiawatha Actief. Verken de Zwolse stadsgracht vanuit een sloep of op een supboard, of dobber met een heuse BBQ Donut. Bij deze uniek ronde boot vaar je onder het genot van een hapje en drankje door Zwolle. Of reserveer online een boot t/m zeven personen bij Boothurenzwolle.nl. Deze motorboten hebben nieuwe stille motoren met genoeg brandstof voor een gezellige dag varen. Ook Botenverhuur-Schoone en Rondvaart Zwolle zijn goede opties om een bootje te huren!

Huur een boot in Ommen en ontdek de Vecht

De meanderende rivier de Vecht is perfect voor een boottochtje. Deze rivier stroomt vanuit Duitsland via Hardenberg, Ommen en Dalfsen naar Zwolle. Langs de Vecht vind je tal van hotels en campings met aanlegsteigers. Hotel Mooirivier in Dalfsen is een luxe hotel waar je eveneens een bootje kunt huren. Of huur een kano bij Kanoverhuur en Boerderijcamping Linderbeek in Den Ham. En wist je dat de Vecht ideaal is voor een visvakantie in Nederland? Gooi je hengel uit vanuit je eigen bootje!

Een boot huren in Ommen doe je bij Rederij Peters. Van luxe sloepen tot motorboten, je vindt hier voor ieder wat wils. Ook voor een groepsarrangement ben je hier aan het goede adres. Ga er met z'n allen op uit tijdens een sloep- of kanotocht. Combineer een kanotocht over de Vecht en de Regge bij Outdoor Ommen, beide rivieren zijn zeker de moeite waard! Verder kun je nog terecht bij Watersportcentrum De Vecht en De Zon Hotel & Restaurant om een bootje te huren, de keuze is reuze..

Hotel Mooirivier aan de Vecht
Hotel Mooirivier aan de Vecht

Mag ik een (fluister)boot huren zonder vaarbewijs?

Een veelgestelde vraag is: mag ik een bootje huren zonder vaarbewijs? Dit mag alleen bij boten die korter zijn dan 15 meter en minder hard varen dan 20 km per uur. Dus je kan zeker een sloep of motorboot huren zonder vaarbewijs zolang er rekening gehouden wordt met de lengte en snelheid ervan. Het kan zijn dat op bepaalde waterwegen wel een vaarbewijs noodzakelijk is. Informeer dit dus vooraf bij de verhuurder. Veel vaarplezier gewenst in Overijssel!