Denk je aan Giethoorn, dan denk je aan varen! Dit prachtige dorp ontdek je het beste vanaf het water. Terwijl je door de grachten glijdt, ga je onder houten bruggetjes door en geniet je van de mooie oude boerderijen die langs het water staan. Niet voor niets wordt Giethoorn ook wel het Venetië van het Noorden genoemd! In Giethoorn kun je op veel plaatsen een boot huren. De traditionele punter is hierbij wel een aanrader. Vanaf dit bootje met een vlakke bodem duw je jezelf voort met een lange stok. Wat de gondel is in Venetië, is de punter in Giethoorn!

Hier huur je een boot in Giethoorn

In Giethoorn kun je verschillende soorten boten huren. Denk aan een fluisterboot, kano, sloep of punter. Deze reserveer je gemakkelijk online, bijvoorbeeld bij Smit Giethoorn, gelegen in het centrum van het dorp. Of huur een boot bij De Grachthof Restaurant Bootverhuur. Voor of na een mooie vaartocht geniet je hier van een uitgebreide lunch op het loungeterras. Wil je je hond meenemen? Bij Bootverhuur Herms is je trouwe viervoeter welkom aan boord. De comfortabele bootjes hier zijn voorzien van ruime zitplaatsen met kussens, rugsteunen en zwemvesten voor de kleintjes. Een compleet overzicht van alle bootverhuurders vind je op deze pagina.

Vaar door naar Nationaal Park Weerribben-Wieden

Vlakbij Giethoorn vind je het prachtige Nationaal Park Weerribben-Wieden, vol meren, slootjes en mysterieus ogende moerasbossen. Hier bevind je je in een van de grootste moerasgebieden van Europa. Genietend van het wuivende riet, de idyllische vergezichten de ongerepte natuur, ben je echt even weg uit de drukte van alledag! Ook buiten Giethoorn kun je boten huren om de Weerribben-Wieden te ontdekken. Bijvoorbeeld bij De Gele Lis in Blokzijl. Naast het huren van een fluisterboot, kun je hier terecht voor fietsverhuur, complete arrangementen, barbecues en kanoverhuur. In het fraaie dorp Belt-Schutsloot vind je De Goede Watersport waar je diverse typen boten kunt huren, waaronder een stoere motorboot. Liefhebbers van luxe zijn aan het juiste adres bij Jachtcharter Panorama in Zwartsluis.