Doe-tips

Coronaproof wintertips in Overijssel. Met deze tips maak je het toch nog gezellig.

 • 3 minuten opladen
 • 9898 x bekeken

Wat te doen tijdens corona? Je hebt zin om er op uit te gaan, maar helaas gaat dat moeilijk in een tijd van lockdown of beperkende maatregelen. In Overijssel hebben we gelukkig wel een aantal alternatieve doe-tips gevonden. Ook super leuk in de kerstvakantie! Er zijn namelijk genoeg coronaproof activiteiten in deze anderhalvemetersamenleving te bedenken. Van pakketten voor thuis tot speciaal voor jou ontwikkelde arrangementen. En gelukkig kun je met de ruimte in de natuur altijd de veilige 1,5 meter hanteren. Bekijk hier onze 1,5 meter tips en blijf gezond!
Let op! Kijk voor de meest actuele informatie op de website van het RIVM.

 1. 10

  Sterrit; puzzeltocht met eigen auto

  Kies uit een sterrit door Twente of door Salland. Tijdens één van deze toffe autotochten zoek je al puzzelend de juiste weg, let je ondertussen goed op en geniet je van het prachtige Twentse of Sallandse landschap. Wat zijn het Sallandse en Twentse landschap toch prachtig! Mooie vergezichten, heuvels, bossen, oude boerderijen, kastelen en molens. Geniet van een 80 km lange autotocht door de achterafweggetjes door het Sallandse of Twentse Landschap.

 2. 9

  Uitjes met ruimte bij Hiawatha

  Probeer de nieuwe E-Fat Max, ga lekker toeren in een Lelijke Eend, doe mee met Wie is de Mol of ga met de kinderen op jacht naar de schat bij het Geocaching!

 3. 8

  Johannes op avontuur

  Ga in de kerstvakantie met Johannes op Autoavontuur door de Koloniën van Weldadigheid. Tijdens deze leuke autopuzzelrit van ongeveer 50 km lang kom je langs alle highlights in dit unieke gebied. Onderweg zijn er allerlei raadsels en spellen en je komt ook nog eens heel veel te weten. Een top uitje voor het hele gezin!

 4. 7

  @Home - Tetem

  Maken, programmeren, ontwerpen, schilderen... Het @Home programma biedt een uitgebreid workshopprogramma voor kinderen, jongeren en volwassenen. Ontdek hieronder alle @Home activiteiten met uitgebreide informatie, tutorialvideo's en techniek/opdrachtkaarten voor thuis.

 5. 6

  Doe ’t Thuus Pakket

  Thuis creatief aan de slag? Bestel dan een Doe 't Thuus Pakket van de Inspiratiehoeve. In zo’n pakket zit alles wat je nodig hebt én moet weten, om lekker aan de slag te kunnen. Écht iets voor de creatieveling, met een paar vriendinnen of als origineel kerst cadeau. Je kunt kiezen uit 5 pakketten.

 6. 5

  Overijssels Doeboek

  Speciaal voor de periode dat we veel thuis moeten blijven, maar ook voor iedere vakantie die er te vieren is hebben wij een Overijssels Doeboek gemaakt. Ga op vakantie in eigen huis en tuin met deze leuke opdrachten voor alle leeftijden. Van geheimtaal (uit Hanze-tijd) tot een stoepkrijt challenges.

 7. 4

  Geniet van de natuur

  De provincie Overijssel telt bijzondere natuurgebieden. Rivierlandschappen, heidevelden, glooiende bossen, rietlandschappen en landgoederen: ze hebben elk hun eigen charme. Met deze 5 tips geniet het hele gezin volop van de natuur.

 8. 3

  Kidsproof wandelroutes

  Wandelen saai? Niet met deze kinderroutes! Klim en klauter in het speelbos, ga op ontdekkingstocht en leef je uit in de natuur. Dit handige lijstje met de favoriete kidsproof-wandelingen in Overijssel helpt je vast. Ga samen op pad!

 9. 2

  De roadtrip tegen de dip!

  Op zoek naar een leuke - corona-proof - activiteit? Schrijf je dan in voor Getaway, Twente of Salland en ontdek de mooiste plekjes van onze regio's. Rij met je eigen auto een route van twee keer 1,5 uur en stop onderweg bij verschillende lokale producenten van streekproducten of horecagelegenheden waar een lekker streekpakket voor je klaarstaat.

 10. 1

  Speelbossen en natuurspeeltuinen

  In de winter kunnen we vaak genoeg geluk hebben met het weer. Als het zonnetje dan door de takken van de bomen schijnt, heb je toch echt zin om naar buiten gaan. Jas aan, klimschoenen aan, kinderen mee… en bezoek een van deze fijne speelbossen of natuurspeeltuinen in Twente. Veel buitenspeel plezier!