Prikkel al je zintuigen

Wist je dat we in Overijssel heuse wijngaarden hebben? En dat er ‘wit goud’ van de landerijen komt? Veel van wat er in Overijssel geproduceerd wordt, zie je terug op de menukaarten van de Overijsselse horeca. Van het driesterrenrestaurant in Zwolle tot het plaatselijke café in Twente. De Oost-Nederlander is trots op de eigen streekproducten. En deelt die asperges, kaas, bier, wijn, fruit en ijs van harte met zijn gasten. Langzaam genieten is het advies. Geheel in stijl met het leefpatroon in het Oosten.

Smakelijk welkom in Oost-Nederland

Weet wat je eet

Lekker (uit) eten is iets wat dagelijks voorbij komt, of je nu op vakantie of een dagje weg bent. Overijssel is een smaakvolle provincie die je moet proeven! Hier vind je toprestaurants als de Librije van Jonnie Boer, maar ook smakelijke hotspots met streekproducten. Ideaal om te lunchen of te dineren, en dan moet je ook denken aan kindvriendelijke restaurants. Bewust eten en drinken is voor iedereen steeds belangrijker aan het worden. Dat merk je ook aan het succes van de verschillende festivals. Maar ook het boodschappen doen bij de boer en het kopen van streekproducten is steeds gebruikelijker. Veel streekboeren pakken uit als hele creatieve ondernemers die op eigen erf klaar staan voor een leuk gesprek en smaakvolle tips en adviezen.