Op smaaksafari

6 tips voor een geslaagde barbecue in Overijssel

 • 2 minuten opladen
 • 450 x bekeken

Overijssel staat bekend om zijn natuurlijke schoonheid en smakelijke tradities, wat het de perfecte plek maakt voor een heerlijke barbecue. Of je nu van de rustige bossen, uitgestrekte heidevelden of gezellige stadsparken houdt, hier zijn acht praktische tips om je barbecue-ervaring in deze regio te verbeteren.

 1. 6

  BBQ Donut

  De BBQ Donut moet je een keer gedaan hebben! Gezellig samen barbecueën, terwijl je ronddobbert op de Zwolse stadsgracht of op de Vecht. Het ultieme zomergevoel! Je mag zelf eten en drinken meenemen, of het door Hiawatha Actief laten verzorgen.

 2. 5

  Barbecue op een recreatiepark

  Op de Twente recreatieparken, het Hulsbeek, het Lageveld en het Rutbeek kun je het hele jaar door heerlijk komen barbecueën in de speciaal aangelegde BBQ-zones. Bij het Hulsbeek is ook een overdekte huisje met barbecue te reserveren. Dit is voor grote groepen van 25 tot 40 personen.

 3. BBQ-Festival-Hardenberg-mei-2022
  4

  De Wilgenweard

  Bij De Wilgenweard in Nijverdal kun je kiezen uit een uitgebreid aanbod van sportieve activiteiten en thematische arrangementen, zo ook een met een heerlijke barbecue.

 4. 3

  Koop je ingredienten bij de boer

  Een barbecue in Overijssel is helemaal geslaagd met verse producten van de boer. Dit doe je bij een boer aan huis of bij een van de boerderijwinkels die Overijssel rijk is. De streekproducten zijn vers en gezond én een prima manier om te proeven van het leven in Overijssel.

 5. 2

  BBQ in een klimbos

  Dacht je dat de Nederlandse bossen saai zijn? Kom dan eens naar AvaTarZ bij Oldenzaal en Het Hulsbeek. De visie op duurzaamheid en kwaliteit vertaalt zich door naar het horecaconcept. Hier vind je (vegetarisch) vlees en veel lekkere bijgerechten. Combineer een dag klimmen met een verrukkelijke barbecue.

 6. 1

  BBQ bij Kolenboertje

  Barbecueën zal nooit meer hetzelfde zijn is de belofte van Kolenboertje in het Twentse Wierden en Enter. Hier koop je alles voor een geslaagde barbecue en geven ze toffe workshops. Daarnaast zijn ze ook in te huren voor catering.