Neem bij wat je nog niet kent de

Proef op de som

Smakelijk welkom in het oosten

Hier vind je toprestaurants als de Librije van Jonnie Boer, maar ook smakelijke hotspots met streekproducten. Ideaal om te lunchen of te dineren, en dan moet je ook denken aan kindvriendelijke restaurants.

Een greep uit ons aanbod

Waar ga jij culinair genieten?

Populaire locaties
Streekgerechten

Balkenbrij, Kruudmoes, Zwolse Mosterdsoep en Kamper Steur, zo maar een greep uit de typische streekgerechten uit Overijssel. Zo is Kruudmoes een ware traditie in Overijssel en het noorden van de Achterhoek. Kruudmoes was net als Broene Bonen, Balkenbrij en Jan in de Zak - een soort poffert - voedzaam eten voor werkers op het land. Maar ook de Hanzesteden grijpen terug naar Grootmoederstijd met Hanzemenu’s en Hanzepot met mooie verhalen. Eenvoudige gerechten op basis van een recept uit de Hanzetijd, Deventer Koek bijvoorbeeld. Of seizoen producten als Sallandse asperges en uit het Vechtdal. In het nostalgische Staphorst wordt zelfs jaarlijks een Streekgerechten dag gehouden.

Weet wat je eet!

Bewust eten en drinken is voor iedereen steeds belangrijker aan het worden. Dat merk je ook aan het succes van de verschillende festivals. Maar ook het boodschappen doen bij de boer en het kopen van streekproducten is steeds gebruikelijker. Veel streekboeren pakken uit als hele creatieve ondernemers die op eigen erf klaar staan voor een leuk gesprek en smaakvolle tips en adviezen. In het verlengde daarvan zijn er nu ook speciale smaakfietsroutes en –wandelroutes, waar je actief kunt zijn en tegelijkertijd heerlijk op adem kunt komen terwijl je proeft van voedingsrijke streekproducten.

Zoek advies!