Tijdens je fiets- of wandeltocht een terrasstop maken en genieten van een heerlijke lunch. Na een dag shoppen in één van onze steden je culinair laten verwennen in een restaurant. Op de camping je eigen gerecht maken met verse streekproducten afkomstig van een boerderijwinkel. Je proeft de passie waarmee de gerechten worden bereid en de producten worden gemaakt. Dat is voor ons culinair genieten. Als je hier bent geweest dan weet je….. Overijsel smaakt naar meer!

Smakelijk welkom in het oosten

Als je door Overijssel fietst of wandelt, zie je vele boerderijen. Hier worden ingrediënten gemaakt die ’s avonds door onze koks worden gebruikt voor de bereiding van een heerlijk streekgerecht. Zo van het land op het bord. Verser kan het niet. Terwijl je smult van dit gerecht schenkt de ober wijn of bier voor je in afkomstig uit de wijngaard of bierbrouwerij iets verderop. Dit is culinair genieten. In Overijssel kun je dit op verschillende manieren doen. Ga met je partner naar een sterrenrestaurant, geniet met je gezin van pannenkoeken, maak een lunchstop bij een brasserie en geniet van het uitzicht vanaf het terras. Onze smaakmakers ontvangen je met open armen.

Bekijk hier alle mogelijkheden

Een greep uit ons aanbod

Waar ga jij culinair genieten?

Streekgerechten

Balkenbrij, Kruudmoes, Zwolse Mosterdsoep en Kamper Steur, zo maar een greep uit de typische streekgerechten uit Overijssel. Zo is Kruudmoes een ware traditie in Overijssel en het noorden van de Achterhoek. Kruudmoes was net als Broene Bonen, Balkenbrij en Jan in de Zak - een soort poffert - voedzaam eten voor werkers op het land. Maar ook de Hanzesteden grijpen terug naar Grootmoederstijd met Hanzemenu’s en Hanzepot met mooie verhalen. Eenvoudige gerechten op basis van een recept uit de Hanzetijd, Deventer Koek bijvoorbeeld. Of seizoen producten als Sallandse asperges en uit het Vechtdal. In het nostalgische Staphorst wordt zelfs jaarlijks een Streekgerechten dag gehouden.

Weet wat je eet!

Bewust eten en drinken is voor iedereen steeds belangrijker aan het worden. Dat merk je ook aan het succes van de verschillende festivals. Maar ook het boodschappen doen bij de boer en het kopen van streekproducten is steeds gebruikelijker. Veel streekboeren pakken uit als hele creatieve ondernemers die op eigen erf klaar staan voor een leuk gesprek en smaakvolle tips en adviezen. In het verlengde daarvan zijn er nu ook speciale smaakfietsroutes en –wandelroutes, waar je actief kunt zijn en tegelijkertijd heerlijk op adem kunt komen terwijl je proeft van voedingsrijke streekproducten.