Geheime recepten

Asperge Tompouce

  • 2 minuten opladen
  • 2611 x bekeken

Een heerlijk nagerecht, de asperge tompouce. Gerecht is voor 8 personen, bereidingstijd 30 minuten.

Welke ingrediënten heeft u nodig?

  • 8 plakken bladerdeeg
  • 250 gram mascarpone
  • 17 gram custard
  • 2 eierdooiers
  • 500 ml water
  • 1 ei
  • 8 asperges
  • 250 ml melk
  • 50 gram suiker

Hoe maakt u uw asperge recept klaar?

  • Laat het bladerdeeg ontdooien en prik er met een vork gaatjes in
  • Klopt het ei en bestrijk de plakken bladerdeeg. Strooi een beetje suiker over het bladerdeeg
  • Snijd de bladerdeegplakken doormidden en bak ze in een oven op 180 graden zo’n 12 minuten. Laat ze de daarna afkoelen
  • Kook de asperges ong. 10 minuten beetgaar in water met een beetje suiker
  • Laat de asperges afkoelen
  • Breng 225 ml melk aan de kook
  • Meng custard met 50 gram suiker, de eierdooiers en de rest van melk
  • Giet de kokende de melk bij de massa. Roer goed en laat het mengsel inkoken totdat het dikkere banketbakkersroom wordt. Laat goed afkoelen
  • Meng de mascarpone in stappen met de afgekoelde crème de cassis
  • Breng de creme de cassis aan de kook en bind met bindmiddel zodat het siroop wordt.
  • Leg een plakje bladerdeeg op een bord. Spuit de room op de bladerdeeg met een spuitzak
  • Leg de in plakjes gesneden asperge op de room
  • Dek af met bladerdeeg
  • Herhaal stap 11, 12 en 13. Bestrooi eventueel met poedersuiker
  • Schenk crème de cassis siroop op het bord naast de tompouce

Eet smakelijk!