Geheime recepten
Recept Hertenwang in Pauwbier
- 2 minuten opladen
- 2884 x bekeken
In Pauw bier gestoofde hertenwang met crème van pastinaak, loempia van rode kool en compote van appel. Bekijk hieronder de video en laat je inspireren.
wat heeft u nodig?
Hertenwang
- 12 stuks voor 4 personen
- Pekel bad: 3% zout op 1 liter water (2 % keuken zout,
- 1% colorozo zout)
- 1 ui,
- ½ wortel,
- 100 gram knolselderij,
- 1 teen knoflook,
- 1 takje tijm,
- 2 blaadjes laurier,
- 1 tl venkelzaad en
- 1 tl koriander zaad
- 2 flesjes Pauw bier donker ( 1 om op te drinken/ 1 om de wangen mee af te blussen)
- 300 ml Demi glacé
Pastinaak
- 8 stuks pastinaak
Appel compote
- 200 gram appel blokjes
- 150 gram gelei suiker speciaal
- 1 citroen
- Kook alles samen en koel terug.
bereidingswijze
Hertenwang
- Pekel de wangen 48 uur in ruim water
- Na het pekelen: spoelen en droog deppen
- Wangen aanbakken in een braadpan
- Groenten en kruiden na het omdraaien van de wangen mee bakken
- Voeg water toe totdat het geheel onder staat.
- Stoof de wangen op laag vuur totdat ze zacht zijn. Ongeveer 2 uur.
Pastinaak
- Schil de pastinaken en kook deze gaar in water met zout.
- Wanneer deze gaar zijn maal fijn in de keuken machine met een klontje boter en een klein beetje kookvocht.
Loempia van rode kool
- Kook de rode kool met ruim appel blokjes, kaneel en suiker.
- Wanneer gaar laat terug koelen.
- Voeg beschuit toe totdat de kool niet meer nat is. Vul loempia vellen, en vouwen maar!
Toon meer verhalen