In Pauw bier gestoofde hertenwang met crème van pastinaak, loempia van rode kool en compote van appel. Bekijk hieronder de video en laat je inspireren.
Pekel bad: 3% zout op 1 liter water (2 % keuken zout,
1% colorozo zout)
1 ui,
½ wortel,
100 gram knolselderij,
1 teen knoflook,
1 takje tijm,
2 blaadjes laurier,
1 tl venkelzaad en
1 tl koriander zaad
2 flesjes Pauw bier donker ( 1 om op te drinken/ 1 om de wangen mee af te blussen)
300 ml Demi glacé
Pastinaak
8 stuks pastinaak
Appel compote
200 gram appel blokjes
150 gram gelei suiker speciaal
1 citroen
Kook alles samen en koel terug.
bereidingswijze
Hertenwang
Pekel de wangen 48 uur in ruim water
Na het pekelen: spoelen en droog deppen
Wangen aanbakken in een braadpan
Groenten en kruiden na het omdraaien van de wangen mee bakken
Voeg water toe totdat het geheel onder staat.
Stoof de wangen op laag vuur totdat ze zacht zijn. Ongeveer 2 uur.
Pastinaak
Schil de pastinaken en kook deze gaar in water met zout.
Wanneer deze gaar zijn maal fijn in de keuken machine met een klontje boter en een klein beetje kookvocht.
Loempia van rode kool
Kook de rode kool met ruim appel blokjes, kaneel en suiker.
Wanneer gaar laat terug koelen.
Voeg beschuit toe totdat de kool niet meer nat is. Vul loempia vellen, en vouwen maar!
Wat vind je van de informatie op deze pagina?
Deel dit artikel met vrienden
Geschreven doorNick van Swaal
Nick van Swaal is al bijna 2 jaar de chef van Restaurant Paping. Hiervoor heeft hij gewerkt bij de eerder met ster bekroonde Bokkepruik in Hardenberg. Nick maakt veel gebruik van lokale gerechten met af en toe een Frans of Oosters uitstapje. ‘Onze gerechten moeten een goede combinatie zijn van gezonde, eerlijke en bijzondere producten.’