Theeschenkerij Jordaan

In deze sfeervolle en knusse theeschenkerij kunt u genieten van diverse soorten thee of een kopje koffie met iets lekkers, uiteraard zelfgemaakt. Gezellig bijkletsen onder het genot van een High Tea, een Afternoon Tea of een Jordaan Tea.

Ook is er een lunchkaart en een heerlijk terras om na te genieten van een wandeling of fietstocht die u heeft gemaakt door de prachtige Haaksbergse natuurgebieden. Geniet van de rust en de gastvrije en gemoedelijke sfeer die er geboden wordt.

Theehuis annex mini museum

Theeschenkerij Jordaan is een huis met een bijzondere historie. Oorspronkelijk dateert dit gebouw uit 1922 en het herinnert aan de textielindustrie van Haaksbergen als voormalig woonhuis van de verkoopleider van Koninklijke Textielfabrieken D. Jordaan & Zonen. Het huis is vanaf de oorspronkelijke plek aan de Fazantstraat 13 verplaatst en herbouwd bij 't Stien'nboer.

Exposities

De bovenverdieping van Theeschenkerij Jordaan is ingericht als mini museum/expositieruimte. Een vast deel is gewijd aan de textielperiode, het andere deel wordt om de zoveel tijd gewisseld. Vanaf 21 mei 2016 is er de expositie ‘Ariëns Eendracht'.

De expositieruimte op de bovenverdieping heeft dezelfde openingstijden als de Theeschenkerij. De toegang is gratis.

Contactgegevens

Zoek advies!