Op smaaksafari

9 bijzondere hightea locaties in Overijssel

 • 4 minuten opladen
 • 51501 x bekeken

Deze bijzondere koffie- & theetentjes hebben, naast een overheerlijke hightea, ook vaak een authentieke winkel erbij. Allen gelegen op een uitzonderlijk mooie plek, met elk een eigen verhaal. Je waant je soms net in het buitenland. Ontdek onze bijzondere hightea locaties!

 1. 9

  B&B De Rheezer Kamer

  De Rheezer Kamer is een unieke overnachtingslocatie gelegen aan een authentieke brink met uitzicht op de Overijsselse Vecht. Je kan hier niet alleen blijven slapen. Ook de high tea is hier heerlijk. Bijpraten onder het genot van een kop thee, lekkere zoete en hartige hapjes, zoals taartjes, sandwiches en scones. Misschien proosten jullie zelfs wel met champagne.

 2. 8

  Veel zoetigheid bij de Gillende Keukenmeiden

  Deze mangerie in Hanzestad Zwolle is niet heel groot, maar daardoor juist heel knus: er hangt echt een huiskamersfeer. Er is veel gebruik gemaakt van vintage meubels en accessoires en natuurlijke materialen waardoor het er écht gezellig is. In de zomer is de tuin een heerlijke plek om de hightea te nuttigen. Hier werken ze zoveel mogelijk met lokale en biologische producten. In de piepkleine open keuken worden alle gerechten en taarten zelf gemaakt. En al dat lekkers koop je zelf in hun minishop óf bestel je op locaties, handig!

 3. 7

  Hightea middenin het Nationaal Park

  Geniet van een uitgebreide hightea op één van de mooiste plekjes in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug! Landgoed de Uitkijk in Hellendoorn is in 1929 geopend als theehuis in Engelse landschapsstijl. Jaren later werd het theehuis verbouwd tot hotel-restaurant De Uitkijk, maar nog altijd komen er jaarlijks vele gasten die genieten van een uitgebreide hightea die wij traditioneel serveren, zoals de Engelsen het destijds bedacht hebben.

 4. 6

  De Eenhoorn in Kampen

  De Eenhoorn proeft, selecteert en levert hoge kwaliteitstheeën van de hele wereld. Tijdens de theeproeverij geeft de theespecialist uitleg over de verschillende soorten thee, de verschillende herkomstlanden, de verschillende smaakprofielen en welke factoren een rol spelen bij het zetten van thee. Er worden verschillende soorten thee geproefd waarbij sommige theesoorten worden gecombineerd met wat lekkers. Ook leuk bij de Eenhoorn, de koffieproeverij en de miniproeverij.

 5. 5

  B&B - Groepsaccommodatie en Engels theehuis de Hoestinkhof

  Kom gezellig bijkletsen met geurende potten thee en huisgemaakte taart, of een echte Engelse Hightea. Dit sfeervolle theehuis is gevestigd in een oude verbouwde boerderij in de buurtschap Stokkum, in Markelo op het echte Twentse platteland. Daar waar vroeger de koeien stonden, zijn nu 10 tweepersoonskamers gerealiseerd. Blijf dus lekker slapen en laat je op persoonlijke en gastvrije wijze in de watten leggen.

 6. 4

  Boscafé De Lemeler Esch

  Lekker bijkletsen en genieten van een tafel vol met lekkere huisgemaakte taartjes en gerechtjes!! Alle diverse hartige en zoete lekkernijen worden huisgemaakt. Je wordt dus elke keer weer verrast. Bij De Lemeler Esch worden diverse verse theesmaken geserveerd, waaruit je zelf kunt kiezen.

 7. 3

  Theehuis Dennenoord

  Het Theehuis is georiënteerd op de traditionele Engelse keuken, van ontbijt tot aan de originele High Tea & Afternoon Tea. Het sfeervol houten pand staat in de bosrijke omgeving tussen Vasse en Ootmarsum, ook wel bekend als één van de mooiste gebieden in Twente. In de winkel mixen diverse stijlen door elkaar: van traditioneel Engels tot Oosters chic. Het verbindende element is eigenlijk altijd het landleven gevoel dat zich vertaalt in bijvoorbeeld serviezen en woonaccessoires. Hadden we al gezegd dat je hier ook kunt blijven slapen?

 8. 2

  High tea in Deventer bij Tearose

  Op een van de mooiste locaties in Deventer, in de pittoreske Walstraat, ligt de Tearose. Verscholen achter de Vrouwengevangenis, aan het eind van een klein hofje samen met het Dickens Museum en Lennart Sieraadontwerp. In de zomer waan je je hier zich in Zuidelijke sferen door de druivenranken op het terras. Maar ook binnen, in het lokaal met het hoge plafond, zijn karakteristieke balken en typisch Engelse sfeer is het goed toeven. In de Cottage is het landelijk genieten terwijl je uitkijkt over de binnenplaats. Kortom een verborgen juweeltje in hartje binnenstad. De huisgemaakte hightea is de specialiteit van de Tearose.

 9. 1

  High-tea met rondleiding bij Kasteel Singraven

  Na een rondleiding door het imposante Huis Singraven wordt er een hightea verzorgd in de authentieke keuken. Een exclusieve setting waarna je in de landgoedwinkel (ook aanwezig op het landgoed) producten koopt voor mee naar huis.