Deventer is een stad gemaakt om dagenlang heerlijk in rond te struinen. Het bevat alles wat je zoekt: een uniek en onderscheidend winkelaanbod, een historie waarvan je de herinneringen op vrijwel elke straathoek nog kunt zien, kolossale kerkgebouwen met architectonische hoogstandjes, wereldlijke gebouwen die getuigen van vroegere rijkdom en natuurlijk volop gelegenheid om tot rust te komen van het aanschouwen van al dat fraais, bijvoorbeeld met een heerlijke high tea in Deventer.

Deze locaties in de buurt vind je misschien ook interessant.

Overijssel. Overheerlijk On-Nederlands

High tea

Deventer is zonder meer een van de aantrekkelijkste steden van Nederland. Ga maar na, op een relatief klein oppervlak vind je hier volop romantische straatjes met verrassende winkels, prachtige gebouwen en uitgebreide horecavoorzieningen. Zo zijn er talloze heerlijke terrassen om eens lekker bij te kletsen en is er een gevarieerd aanbod van lunchrooms, restaurants en grand cafés, die klaar staan om je te laten genieten van een high tea.

Elke gang een verrassing

Tijdens een high tea geniet je van thee, vanzelfsprekend. Maar minstens zo belangrijk zijn de diverse lekkernijen die in verschillende gangen op tafel worden gezet. Zo begint een high tea vaak met hartige hapjes of soep, waarna de zoetheid van het geboden traktaties met elke gang toeneemt, totdat uiteindelijk wordt afgesloten met stukjes heerlijke taart en bonbons. Het leuke van high tea is dat elke gelegenheid zelf invult wat er op tafel komt. Dit stimuleert de creativiteit, waardoor elke gang weer een verrassing is. Dat is natuurlijk ook heel spannend. Zo is elke high tea een leuke beleving. Dat komt door de ontspannen setting, de thee en alle lekkernijen die erbij worden opgediend. Een high tea in Deventer is extra speciaal, zeker nadat je een stadswandeling in de romantische binnenstad hebt gedaan. Dan biedt een high tea alle gelegenheid om nog eens te bepraten wat je allemaal hebt gezien en er valt nogal wat te zien in Deventer.

Verplichte kost

Wat te denken van het oudste burgerwoonhuis van Nederland? De Proosdij aan de Sandrasteeg is het oudste burgerwoonhuis van Nederland. De van oorsprong vijftiende-eeuwse waag, de gothische Lebuinuskerk uit dezelfde tijd en de Broederenkerk uit de viertiende eeuw zijn verplichte kost voor elke bezoeker van Deventer. Wat is een betere gelegenheid om bij te komen van het bekijken van al deze mooie gebouwen dan tijdens een uitgebreide high tea?

Minicruise

In veel steden is het parkeren van een auto een stressvolle ervaring. Verkeerd afgestelde verkeerslichten, flitspalen, onoverzichtelijke situaties, onduidelijke bewegwijzering en hoge parkeertarieven, het lijkt wel of veel stadsbesturen er alles aan doen om zo min mogelijk bezoekers te krijgen. In Deventer gaat dit anders.

Relaxed parkeren

Want aan de overkant van de IJssel ligt het Worpplantsoen, misschien wel het oudste stadspark van Nederland. Vlakbij dit prachtige plantsoen met zijn goed onderhouden grasvelden en statige bomen, ligt een ruim parkeerterrein met voldoende plaats voor je auto. Zo kun je de auto relaxed parkeren.

Heen en weer

Om het nog leuker te maken: dit parkeerterrein is ook nog gratis. Je hoeft alleen maar een klein bedrag te betalen voor het voetgangerspontje dat je direct vanaf het parkeerterrein naar de overkant van de IJssel brengt. Zo ontspannen ben je nog nooit aan een stedentrip begonnen! Het maakt niet uit op welke dag van de week je komt, het pontje vaart elke dag van de week van vroeg tot laat voortdurend heen en weer. Precies zoals de veerpont uit het roemruchte lied van Drs. P. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het pontje niet vaart op de dag dat jij Deventer wilt bezoeken.

Skyline

De overtocht vanaf het Worpplantsoen naar de binnenstad van Deventer is de perfecte manier om jouw bezoek aan Deventer te beginnen. Zo maak je al direct kennis met de rivier waaraan de Hanzestad Deventer zijn bestaansrecht dankt: de IJssel. Bovendien kun je tijdens deze korte vaartocht al direct genieten van de skyline van deze eerbiedwaardige en verrassende stad.

Kom naar Deventer

Kom naar Deventer en begin met een rondwandeling. Geniet van het afwisselende winkelbestand, de prachtige straatjes, de historie en de ontspannen sfeer. Geniet na je ontdekkingstocht door de Deventer binnenstad van wat welverdiende rust en geniet van een Deventer high tea. Maar wat je ook doet, verlaat Deventer niet zonder een échte Deventer koek!