Zin in een proeverij van de lekkerste hapjes, een grote pot thee en goed gezelschap? Dan is het tijd voor een high tea! In Enschede vind je de leukste adresjes voor een gezellige middag met vrienden en familie. Iedere locatie geeft weer een eigen draai aan de high tea. Dat maakt dat de lekkernijen overal weer anders zijn. Een high tea is een goede afsluiter van een wandeling of een dagje shoppen in Enschede. Een high tea is trouwens ook heel leuk om cadeau te geven!

High tea in het centrum van Enschede

In het centrum van Enschede kun je op verschillende plekken terecht voor een verrassende high tea. We zetten een paar tips voor je op een rij. Bij Doppio Espresso Enschede geniet je van een heerlijke high tea met een Italiaanse twist. Bij deze Italian Style High Tea krijg je een combinatie van hartige en zoete hapjes, met onder andere vers bereide sandwiches, muffins en brownies. Bij Het Paradijs is de locatie net zo paradijselijk als de high tea: je zit hier namelijk in een binnentuin die ook functioneert als natuurkunstwerk. Voor een uitgebreide high tea met zoete en hartige lekkernijen is ook Brownies&downieS een aanrader. Al het lekkers wordt hier geserveerd door mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Bij De Branderie kun je terecht voor een uitgebreide high tea, die wordt geserveerd in drie rondes. Bij elke ronde krijg je een andere smaak verse thee. Op koude dagen zit je hier lekker warm bij de open haard!

Een High tea in het groen

In het Wooldrikspark, rondom het oude koetshuis ligt de schitterende theetuin Ik & Mijn Moeder. In de tuin of in de sfeervolle woonkamer geniet je van een high tea, afternoon tea of noon tea. Tip: proef in ieder geval de huisspecialiteit: witte Tobleronetaart! De speeltuin en de kinderboerderij liggen vlakbij, dus neem gerust je kinderen mee. Op een idyllisch plekje, verscholen in het bos tussen Enschede en Lonneker, ligt het knusse theehuis Sprakel in het Bos. Dit is de ideale plek om tijdens een bezoek aan Enschede even helemaal tot rust te komen. Laat de drukte van de stad even achter je en geniet van huisgemaakt scones, jam en clotted cream. Heb je geen zin in een uitgebreide high tea? Dan is er ook een eenvoudige afternoon tea verkrijgbaar.