Genieten van koffie, thee en de lekkerste sandwiches, mét uitzicht op de prachtige Peperbus? Deze toren zie je al van ver boven de stad uitsteken wanneer je de stad nadert en is zeker een beklimming waard. Maar er valt op deze plek nog veel meer te zien! In Zwolle combineer je met gemak cultuur en culinair. Dat maakt deze provinciehoofdstad een ideaal uitje. Geniet eerst van cultuur, of gewoon een middagje lekker shoppen, en schuif daarna aan tafel om lekker bij te kletsen. Extra leuk is het om de high tea te combineren met een proeverij of rondleiding. Zo leer je deze historische stad en haar authentieke streekproducten op een wel heel fijne manier beter kennen!

Je ideale dagje uit

Er zijn in de provincie Overijssel heel veel bijzondere plekjes om te genieten van de perfecte high tea. Provinciehoofdstad Zwolle is hier een heel goede uitvalsbasis voor. Of je nu wilt shoppen, cultuur wilt snuiven of een historische stadswandeling wilt maken: je kunt je hart hier ophalen! Het leukste is natuurlijk nog wel dat je dat uitje op een heerlijke manier kunt afsluiten. Op diverse plekken in Zwolle kun je namelijk terecht voor een gezellige high tea. Of je nu langskomt met een vriend of vriendin, of met een groepje vriend(inn)en: zo’n high tea is een fijne afsluiter van een gezellig dagje uit. Of schuif aan voor een high tea tussen het bekijken van alle bezienswaardigheden door. Een moment van rust, bijpraten en genieten!

Cultuur snuiven en culinair genieten

Wist je dat er in Zwolle een bijzonder museum is gevestigd? Museum de Fundatie, in het centrum van de stad, heeft een indrukwekkende vaste collectie en tijdelijke tentoonstellingen, met bijvoorbeeld werk van Vincent van Gogh en Gerard ter Borch. Ook de architectuur van het gebouw is het bekijken waard. Op een bijzondere manier worden neoclassicisme en modern met elkaar gecombineerd. Vanuit de iconische wolk bovenop het gebouw heb je een prachtig uitzicht over de stad. Heb je nog wat tijd over? Rijd dan ook nog even door naar de beeldentuin bij Kasteel het Nijenhuis, in het landelijke Heino. Ook buiten de stad kun je trouwens heerlijk high tea-en! Al hoef je voor cultuur én culinair echt niet de stad uit. Onderneem bijvoorbeeld een interessante stadswandeling en ontdek de historie van deze mooie provinciestad. Of ga gewoon lekker de winkels verkennen in het bruisende stadscentrum!

High tea in Zwolle: voor zoetekauwen en fijnproevers

Ja, en als je dan wilt bijkomen van een flinke wandeling, of de opgedane indrukken wilt verwerken, is dat natuurlijk het beste te doen met een hapje en een drankje. Geniet bij een high tea van heerlijke thee- en koffiesmaken, gecombineerd met allerlei zoete en hartige gerechtjes. Ben je gek op chocola? Zoetekauwen kunnen hun hart ophalen bij de Chocolate Company. De professionele chocolistas serveren hier bijvoorbeeld heerlijke wafels, met uitstekende koffie. Of wat dacht je van een eigen chocoladefondue, waar je fruit en koekjes in kunt dopen? En maak je geen zorgen: als het iets te zoet wordt kun je ook kiezen voor lekkere sandwiches of salades. Ook bij bijvoorbeeld Bar en Brood kun je terecht voor een perfecte high tea in Zwolle centrum. Deze op New York geïnspireerde plek heeft ook nog eens de langste bar van Nederland! En ben je even klaar met de koffie en thee? Kies dan geen high tea in Zwolle, maar een high wine! Bij Het Wijnhuis in Zwolle kun je de lekkerste wijnen proeven en combineren met heerlijke gerechtjes. Dat is het echte genieten in Overijssel!