Op smaaksafari

5 unieke lunchlocaties die je moet proeven

 • 2 minuten opladen
 • 8730 x bekeken

Wat is de beste manier om de smaken van Overijssel en de verschillende regio’s te proeven? Door er lekker voor te gaan zitten tijdens een lunch! De streekproducten zijn individueel heerlijke hapjes, maar als je de chefs aan het werk laat, toveren ze combinaties in elkaar waar het water je van in de mond loopt. Niet alleen de streekproducten en chefs zorgen voor een unieke beleving, deze bijzondere lunch locaties maken het helemaal onvergetelijk!

We maakten een selectie voor je van bijzondere lunchlocaties die je zeker in gedachten moet houden tijdens een bezoek aan Overijssel!

 1. 5

  The Walstreet Tea-Rose, Deventer

  De tea-room aan de Walstraat past helemaal in de sfeer van Charles Dickens. Waan je in Engelse sferen met Overijsselse invloeden op deze fijne lunchplek in het oude centrum. De keuken is geïnspireerd op Schotse en Engelse gerechten, er staat zelfs ‘haggis’ op het menu! The Wallstreet Tea-rose is alles behalve standaard, en daarom een bezoekje zeker waard!

 2. 4

  NuNu, Schalkhaar

  De Australische keuken is niet heel bekend en verwacht je misschien niet meteen in Overijssel, maar de eigenaren van NuNu hebben zich laten inspireren door ‘de nieuwe wereld’ van wijn en gerechten van Down Under. Behalve de keuken is ook de locatie bijzonder, een evenemententerrein omringd door tipitenten, een strand en dieren. Dat maakt de plek geschikt voor lunchgasten van alle leeftijden!

 3. 3

  Galerie Brasserie 1703, Wijhe

  Langs de IJssel ligt het knusse dorp Wijhe, herkenbaar aan de oude achtkantmolen uit 1703. Een bijzondere locatie voor Galerie Brasserie 1703! Het adres voor veel fietsers en dagjestoeristen, die tussen de wisselende kunstexposities genieten van een lekkere lunch. Het terras is een fijne plek om een plakje Wijhese krentewegge te proberen.

 4. 2

  De Grachthof, Giethoorn

  In het historische centrum van Giethoorn is De Grachthof een fijne uitvalsbasis om te lunchen met uitzicht op de bekende bruggetjes en langsvarende toeristen. Het terras rondom is een goede plek om lekker mensen te kijken, terwijl je geniet van de uitgebreide keuken. De gerechten zijn fijne klassiekers die bij iedereen in de smaak vallen!

 5. 1

  Rheezer Bistro, Hardenberg

  De seizoenen en hun productaanbod spelen bij Rheezer Bistro een hoofdrol, zodat ze altijd streekproducten kunnen serveren die de natuur op dat moment in het Vechtdal te bieden heeft. Er wordt veel bij lokale streekproducenten ingekocht, maar ook wildplukken en de eigen kruidentuin zorgen voor bijzondere ingrediënten. Het intieme terras zorgt voor de juiste sfeer, landelijk en puur.

Toon meer verhalen

Ook interessant