Op smaaksafari

De 11 leukste lunchtentjes van Overijssel

 • 3 minuten opladen
 • 18628 x bekeken

Niets fijner dan een heerlijke lunch die niet alleen je rommelende maag weet te stillen, maar ook je zintuigen laat genieten. Heb jij lunchplannen in Overijssel en ben je nog op zoek naar een leuk adresje? Stop maar met zoeken, want wij hebben de 11 leukste lunchtentjes gevonden. Gooi je broekriem maar vast los.

 1. 11

  Grandcafé Fanfare - Giethoorn

  Wil je romantisch lunchen, dan is Grandcafé Fanfare een goed idee. Waarom? Je wordt omringd door het mooie Giethoorn - dat is al reden genoeg. Geniet eerst van een lekker broodje, rijk gevulde salade of zelfgemaakte soep en maak vervolgens een vaartocht door Giethoorn!

 2. 10

  Geertien Muggebeet - Weerribben/Wieden

  Op de kleine kaart vind je heerlijke salades, belegde broodjes en warme lunchgerechten. Ook voor Hollandse lunchgerechten zoals pannenkoeken en de Hollandse garnalenkroket ben je bij Geertien aan het juiste adres.

 3. 9

  Broodbode - Deventer, Enschede, Hengelo

  Bij De Broodbode worden ze vrolijk van vers gebakken brood en dus bakken ze elke dag hun eigen desembrood. Je kunt broodjes afhalen, bestellen of gaan lunchen in een van de lunchkeukens in Enschede, Hengelo en Deventer.

 4. 8

  Stoet - Enschede

  Geniet van een vers gebakje of verrassend broodje op het gezellige terras van Stoet. Of neem plaats in de sfeervolle zithoek op de bank of aan een van de industriële tafels. Ga je hier in je eentje lunchen? Haal dan eerst bij de bibliotheek - want daar zit Stoet- een goed boek.

 5. 7

  De Zeven Deugden - Dalfsen

  In het monumentale pand geniet je van een heerlijke lunch. Denk aan pomodorisoep, een tosti Hawaï, broodje met beenham, uitsmijter met kaas, pannenkoek of een maaltijdsalade met gerookte zalmfilet. Bij dit lunchadres is hier voor ieder wat wils!

 6. 6

  Nielz - Almelo

  Ga je een dagje naar Almelo? Ga dan lunchen bij Nielz. Hier eet je goed en lekker, in combinatie met een lage prijs. En de menukaart, die is bijna oneindig. In de zomer kun je heerlijk vertoeven op het terras. Tip: op hun Facebookpagina kondigen ze vaak leuke activiteiten aan, zoals live muziek of bier- en wijnproeverijen.

 7. 5

  Mooirivier - Dalfsen

  Heerlijk lunchen op een unieke locatie, dat kan bij Mooirivier. Dit hotel en restaurant ligt pal aan de Vecht. Bij mooi weer geniet je dan ook van een heerlijk knapperig broodje met huisgemaakt beleg op het terras aan het water.

 8. 4

  Brownies&Downies - Zwolle

  Zin in een lekker bakje koffie met een brownie? Een overheerlijke lunch? Of een smaakvolle high tea? Dat kan! In dit lunchcafé worden ambachtelijke lunchgerechten geserveerd door jongens en meiden met een verstandelijke beperking. De inrichting is sfeervol en gezellig en het eten goed.

 9. 3

  Bij Hartje Zwolle - Zwolle

  De naam zegt het al: dit lunchcafé staat voor veel liefde. Vooral veel liefde voor lekker eten en drinken. Je tafel wordt gevuld met kleine gerechtjes die worden geserveerd op grote houten planken. Zo kun je meerdere gerechten kiezen. En dat is maar goed ook, want alles is hier lekker. Kleine soepjes, broodjes, huisgemaakt zoet, groentekroketjes, pannenkoeken, yoghurt … Smullen!

 10. 2

  Bar&Brood - Zwolle

  Ben je een broodliefhebber? Dan moet je een keer lunchen in Zwolle bij Bar&Brood! Op een van de mooiste pleinen vind je dit lunchadres. Hier worden dagelijks verse broden gebakken door de eigen bakker. Wees gewaarschuwd: hier ben je wel even bezig met het uitkiezen van een broodje. De kaart is eindeloos en ontzettend lekker!

 11. 1

  Brasserie Jansen - Zwolle

  Het is een van de meest geliefde lunchplekken in Zwolle. Bij Brasserie Jansen is het motto ‘Eet wanneer je er zin in hebt’. Je kunt dan ook van 10 tot 10 kiezen uit de gehele kaart, die bestaat uit soep, salades, brood, burgers, spaghetti, pizza, gegrilde groenten en brood met dipjes. Is het lekker weer? Verover dan een plaats op het gezellige terras.