Deventer is één van de oudste steden van Nederland. En van oudsher weten ze hier wel hoe je de innerlijke mens moet verwennen. Om deze mooie Hanzestad met al haar historie in je op te nemen, heb je aan één dag niet genoeg. Dus waar ga je lunchen als je urenlang hebt rondgedwaald door die sprookjesachtige steegjes en smalle straatjes? Wij hebben uit het immens grote aanbod van lunchrooms uit Deventer enkele leuke en gezellige lunchrooms voor je op een rijtje gezet.

Overijssel. Overheerlijk On-Nederlands

Jasmin’s

In Deventer woont een grote Turkse gemeenschap en Jasmin’s heeft absoluut een Turkse invloed. De heerlijk zittende rode barokstoelen laten je ervaren hoe het is om als sultan bediend te worden. Maar de menukaart reikt veel verder dan de Turkse keuken. Met gerechten als een Italiaanse salade of een heerlijk gegrilde kip en teriyaki is de keuken van Yasmin internationaal georiënteerd. En laten we de Hollandse tosti ook niet vergeten te vermelden. Ook die kun je hier gewoon bestellen.

Gastrolounge St. Tropez

Net zoals Jasmin’s bevindt ook St. Tropez zich aan De Brink. Wie graag wil lunchen in Franse sferen, doet er goed aan zijn of haar trek te stillen bij St. Tropez. De vriendelijke obers, gekleed in Franse stijl inclusief wit overhemd met lange mouwen en de jarretels, laten je direct welkom voelen om in de kenmerkende ongedwongen sfeer van St. Tropez te genieten van lekkere én stijlvol geserveerde gerechten.

Café Cuisine St. Maxime

Liefhebbers van horeca gelegenheden met een Franse uitstraling zijn in Deventer niet alleen van St. Tropez afhankelijk. St. Maxime is een begrip in Deventer. Het vrolijke interieur met alle kleine kunstige voorwerpen geven deze lunchroom een typische Franse uitstraling. Tegelijkertijd geven de vrolijke felle kleuren St. Maxime de uitstraling van een Cubaans restaurant. In combinatie met de weelderige muurdecoratie van de jungle maakt dat lunchen in deze lunchroom een feestje. Wedden dat jij hier nog eens terugkomt als je ooit weer Deventer bezoekt?

Sync Ok

Wie duurzaam wilt lunchen, bezoekt Sync Ok aan de Broederenstraat. Deze lunchroom heeft zich helemaal toegelegd op vegan maaltijden. En dat hebben ze heel goed gedaan. Sync heeft in een kort tijdbestek een goede reputatie opgebouwd. En dat is niet alleen door de hoge kwaliteit van hun duurzame maaltijden. Een ander leuk concept van Sync is dat je hier je eigen thee kan plukken alvorens je er intens van gaat genieten. Verser kun je je thee niet drinken! En voor wie even wilt onthaasten, neem je thee dan mee naar hun stiltekamer.

Haven Oost

Nog een leuke alternatieve lunchroom is Haven Oost in het Havenkwartier. Naast genieten van lekkere en duurzame maaltijden, zou je je hier zomaar kunnen vergapen aan schilderijen of andere kunstwerken wanneer je deze lunchroom binnen stapt. Haven Oost biedt regelmatig opkomende kunstenaars de mogelijkheid om hun werken te exposeren.

JackiesNYC

Lunchen waarbij je je in New York waant, doe je bij Jackies aan de Grote Poot. Het warme en moderne interieur geeft je een behaaglijk gevoel als je plaatsneemt. En de keuken is net zo divers als de metropool New York zelf. Hier bestel je een heerlijke Italiaanse salade uit het Little Italy segment. En in New York bestaat een China Town, dus ook bij Jackies! Laat je verrassen door hun oesters of sushi. En behalve de buitenlandse invloeden die New York en daarmee Jackies inspireren, geniet je hier natuurlijk ook van die echte Amerikaanse hamburgers!

The Lemon Tree

Wie van eten houdt in een unieke setting, blijft aan de Grote Poot en gaat lunchen bij The Lemon Tree. Dit restaurant is in meerdere opzichten uniek. Zo is de naam niet willekeurig gekozen, maar staat in het midden van het restaurant een echte citroenboom. De keuken van The Lemon Tree heeft Kopenhagen ten grondslag. Laat je verrassen door de Scandinavische smaken in die typische knusse Deense setting. Het interieur bestaat uit veel donker hout en het is er lekker warm natuurlijk!

Hotel Huis Vermeer

Wie zichzelf wil verwennen met een chique lunch, neemt plaats bij het establishment Hotel Huis Vermeer. Huis Vermeer biedt een vorstelijk onderkomen in een zeer elegante stijl. Het geeft je het gevoel dat je in het verleden terecht bent gekomen. Huis Vermeer is het om meerdere redenen waard om vaker te bezoeken voor een heerlijke lunch. Hun menukaart wordt per seizoen aangepast en ze serveren veel producten uit de eigen streek. Mensen die smullen van kaas, bestel hier dan de kaasplank van Kaashandel de Brink. Genieten van Deventer kaas!

De lunchrooms in Deventer bieden voor ieder wat wils. Uit alle windstreken zijn in Deventer culinaire invloeden neergestreken. Geniet van je lunch!