Op smaaksafari

De 8 leukste lunchtentjes van Overijssel

 • 3 minuten opladen
 • 30784 x bekeken

Laat je verwennen door de gastvrijheid en creativiteit van de lokale chefs terwijl je geniet van een ontspannen lunchmoment met vrienden of familie. Of je nu midden in de natuur wilt dineren, aan het water wilt zitten of liever in een historische binnenstad vertoeft, Overijssel heeft de perfecte plek voor jouw middagmaal.

 1. 8

  NielZ Café Restaurant

  Ga je een dagje naar Almelo? Ga dan lunchen bij Nielz. Hier eet je goed én lekker, in combinatie met een lage prijs. En de menukaart, die is bijna oneindig. In de zomer kun je heerlijk vertoeven op het terras. Tip: op hun Facebookpagina kondigen ze vaak leuke activiteiten aan, zoals live muziek of bier- en wijnproeverijen.

 2. 7

  Mooirivier

  Heerlijk lunchen op een unieke locatie, dat kan bij Mooirivier. Dit hotel en restaurant ligt pal aan de Vecht. Bij mooi weer geniet je dan ook van een heerlijk knapperig broodje met huisgemaakt beleg op het terras aan het water.

 3. 6

  Brasserie Jansen

  Of het nu gaat om te werken met een kopje koffie erbij, zomaar een toetje te eten, uitgebreid te lunchen, dineren of ontbijten of een borrel met de zaak, het allemaal bij Brasserie Jansen. Misschien ken je eigenaar ook wel, Brasserie Jansen is namelijk van Jonnie en Thérèse Boer. Dit restaurant ligt aan de Nieuwe Markt, misschien wel hét plein voor de Zwollenaren.

 4. 5

  De Gillende Keukenmeiden

  De Gillende Keukenmeiden wil iedereen blij maken met de echte 'homemade' lekkernijen. Hiervoor gebruiken zij biologische, lokale, duurzame en seizoensgebonden producten. Dit allemaal met als grootste ingrediënt een grote berg liefde. Ze serveren ontbijtjes, koffie en thee, lunch en high tea en natuurlijk DE heerlijke taarten. Zowel binnen als in DE grote tuin kun je in de zomer en winter genieten van ons lekkers.

 5. 4

  Het Boscafé

  Verborgen aan de voet van de Lemeler- en Archemerberg vind je het Boscafé van De Lemeler Esch. Kom genieten van een prachtige omgeving tijdens een fiets- of wandeltocht. Of kies een mooie gratis route bij ons uit en start vanaf het Boscafé!

 6. 3

  Theehuis Dennenoord

  Het Theehuis is georiënteerd op de traditionele Engelse keuken, van ontbijt tot aan de originele High Tea & Afternoon Tea. Een ideale plek om uit te rusten na een heerlijke wandeling of fietstocht. Voor mensen die in deze omgeving vakantie willen vieren beschikken ze eveneens over goede faciliteiten. Op het erf bevinden zich enkele gezellig ingerichte vakantiehuisjes voor 2 en 6 pers.

 7. 2

  Grand café de Fabriek

  In de fabriek waar op het hoogtepunt ruim 40 mensen werkten, werd via een geheim procedé koffiestroop gemaakt die wereldwijd werd geëxporteerd. Voor de industrie en werkgelegenheid van Dalfsen is de fabriek van groot belang geweest. Vandaag de dag is het een restaurant. Van kraamborrel, verjaardag tot pensioenborrel. Je viert het goed en gezellig bij Grand Café de Fabriek! Grand Café de Fabriek is gelegen aan de Vecht in het centrum van Dalfsen heeft een industriële gemoedelijke uitstraling.

 8. 1

  Nog meer tips!

  In Overijssel zijn nog veel meer plekken voor een heerlijke lunch. Gelukkig hebben wij nog meer tips, bekijk ze hier.