Op smaaksafari

De 6 leukste bierbrouwerijen in Overijssel

 • 2 minuten opladen
 • 23170 x bekeken

Vind je niets gezelliger dan een avond bier drinken met vrienden, partner of familie? Heb je niets te doen op een regenachtige dag? Of ben je gewoon op zoek naar de leukste bierbrouwerijen van Overijssel? Bezoek een van deze bierbrouwerijen, waar je de tijd vergeet en geniet van streekbier, speciaal bier of biologisch bier.

 1. 6

  Twentse Bierbrouwerij & Proeflokaal

  Een bierbrouwerij met een unieke formule: een prachtige oude boerderij in combinatie met een stoere brouwerij, hip interieur en ambachtelijke keuken met Twentse producten. Proef het eigen Twents bier in het Proeflokaal.

 2. 5

  Grolsch Brouwerij - Enschede

  Een oude rot in het vak en een pils met wereldfaam. Wil je alles ontdekken over deze karakteristieke pils? Tijdens de Brouwerij Tour komt alles aan bod: de rijke geschiedenis, het brouwen en bottelen. En natuurlijk kun je ook proeven. De Grolsch Brouwerij Tour is gekozen tot het Beste Uitje van Overijssel in de categorie Musea en Cultuur.

 3. 4

  Berghoeve Brouwerij - Den Ham

  Een bierbrouwerij op een unieke locatie: in een voormalige boerderij! Hier worden eigenzinnige speciaal bieren ambachtelijk gebrouwen. Kom achter het verhaal van bier, ontdek de verschillende smaken en de invloed van ingrediënten op de uiteindelijke smaak. Tijdens een rondleiding bezichtig je de brouwerij, het gistingslokaal en de opslagruimtes.

 4. 3

  Bierbrouwerij De Pauw - Ommen

  Bierbrouwerij De Pauw heeft vijf speciaal bieren, veelal gebrouwen volgens Belgische receptuur. En ja, ze zijn allemaal om over naar huis te schrijven. Deze rondleiding kan met verschillende tijdslengtes en vertelt alles over het brouwproces. Moe van alle informatie kun je hun speciaal bier proeven aan een van de picknickbanken.

 5. 2

  Bierbrouwerij Mommeriete - Gramsbergen

  Aan het water in Gramsbergen zit Bierbrouwerij Mommeriete. Met het gezellige terras en authentieke luikjes is de brouwerij bijna niet te missen. Hier kun je iedere dag terecht voor een biertje en ook het proeflokaal is elke dag geopend vanaf 10 uur. Ben je met een groep? Kies dan voor een rondleiding, bierproeverij of een workshop bierbrouwen.

 6. 1

  DAVO Bieren Stadsbrouwerij en proeflokaal - Deventer

  DAVO is ‘the place to beer’ in Deventer. Naast lekkere bieren kun je deze bierbrouwerij ook bezoeken voor een hapje, rondleiding of proeverij. In het oude industriële pand kun je zien hoe bier wordt gemaakt, een praatje maken met de brouwers en de bieren proeven in het gezellige proeflokaal.