Op smaaksafari

De 7 leukste wijnproeverijen van Overijssel

2 minuten opladen
5509 x bekeken

Wijn drinken kan een hele kunst lijken. De ene wijn is gemaakt om op een terras te drinken, de ander moet twintig jaar rusten. Maar zo moeilijk als het soms lijkt, zo eenvoudig kan het zijn. Kom achter het leven van de wijnstok en vind de wijn van je dromen: doe een wijnproeverij of culinaire wandeling!

7
Wijnwandelpad Reestlandhoeve - Balkbrug

Bewandel het informatieve wijnwandelpad en neem een kijkje in de wijngaard van Reestlandhoeve. Je kunt hier ook een wijnproeverij doen of genieten van een glas wijn naar keuze.

meer informatie
6
Wijngaard Hof van Twente - Bentelo

Kies je voor een wijnproeverij, dan krijg je de wijngaard en het wijnmaakproces te zien en kun je daarna in het proeflokaal een paar wijnen proeven. Aanrader: combineer een proeverij met een solex- of kevertocht of een culinair arrangement.

meer informatie
5
Wijngaard Maronesse - Marknesse

Ben je met een groep? Ontdek dan deze duurzame wijngaard met wijnmakerij. Je bent zo’n 2,5 uur zoet. Extra leuk: stel een arrangement samen met bedrijven in de buurt. Denk aan De Strandhoeve met outdooractiviteiten, Klein Afrika met Afrikaanse beelden en workshops en Hoeve Marant met het blotevoetenpad.

4
De Wijnkelder XL - Oldenzaal

Wat is de geschiedenis van wijn? Hoe kun je wijn beschrijven? Je leert het tijdens een proeverij bij De Wijnkelder XL. In het pand voel je de historie van meer dan 300 jaar Frans Mediterrane traditie.

3
The Wine Gallery - Ootmarsum

Zet een voet over de drempel en je voelt de knusheid van The Wine Gallery. De luie stoel voor de brandende openhaard is de ideale plek om een goed glas wijn te genieten. Proef hier een selectie van Italiaanse of Zwitserse wijnen na afloop van een wandeling of fietstocht in het Twentse landschap.

meer informatie
2
Henri Bloem - Zwolle

Wijnkoperij Henri Bloem is gevestigd in een rijksmonument aan de prachtige Thorbeckegracht. Klop aan en laat je verrassen. Hier zijn bijna 1500 verschillende wijnen en kun je je aanmelden voor een wijncursus, wijn-spijsproeverij of thema-avond.

meer informatie
1
De Librije - Zwolle

Last but not least: een wijnproeverij bij De Librije. Je kunt kiezen uit wijn en spijs of kaas, wijn en andere begeleiders. Van druivenrassen, wijnmaaktechnieken tot het combineren van gerechten en wijnen - alles komt hier aan bod. Na deze proeverij ben je een ware wijnkenner!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Ook interessant

Meer verhalen

Zoek advies!
Tip je vrienden