Restaurant Bouwkunde

Restaurant Bouwkunde is de huiskamer van Deventer, hier kun je in een intieme, informele en stijlvolle sfeer eten met een goed glas wijn

Restaurant Bouwkunde is de huiskamer van Deventer, hier kun je in een intieme, informele en stijlvolle sfeer eten met een goed glas wijn erbij.

Chef Pieter van de Pavoordt en zijn sous chef Nickey Vlierhuis werken zo veel mogelijk met duurzame en biologische ingrediënten. Er wordt stoer gekookt, maar nooit grof en smaak staat altijd voorop. Restaurant Bouwkunde wordt door de restaurantgidsen geroemd om de goede prijs-kwaliteitverhouding en de interessante wijnkaart van gastvrouw en vinologe Heleen Boom. Voor Pieter en Heleen is eten een sociaal gebeuren dat vooral lekker en gezellig moet zijn. Die sfeer vind je terug in restaurant Bouwkunde.

Deventenaren Pieter en Heleen zijn al ruim 30 jaar genesteld op deze mooie historische plek naast het 15e-eeuwse Buiskensklooster en de kloostertuin. Pieter startte er eerst een theater op de bovenverdieping en later een café op de begane grond. Het café werd eetcafé en gaandeweg brachten Pieter en Heleen steeds meer niveau in hun zaak, waarna het de benaming restaurant kreeg.

Inmiddels is restaurant Bouwkunde opgenomen in toonaangevende restaurantgidsen als Michelin (met een Bib Gourmand), GaultMillau (12 punten) en Grootspraak (lievelingsadres). Michelin beloont ons voor de zesde keer op rij met de Bib Gourmand: “De uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bewijst dat gastronomisch dineren niet duur hoeft te zijn. Prijs, kwaliteit en plezier zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.”