Van oergezellige eetcafés tot exclusieve toprestaurants: in Overijssel vind je het bourgondische leven. Wist je dat er in Twente zelfs wijn gemaakt wordt? Hier is het puur genieten van eigen bodem! Voor een lunch op het terras, uit eten met de kinderen of een ontspannen avond dineren, in smaakvol Overijssel beleef je de mooiste momenten. Wil je lekker eten aan het water? Dan hebben we de volgende tips voor je!

Overijssel verrijkt je

Restaurants aan het water

Aan de rand van het waterrijke Giethoorn ligt hotel-restaurant De dames van de Jonge met een heerlijk terras aan het water, waar je pure gerechten met natuurlijke ingrediënten uit de omgeving geserveerd krijgt. Hotel Mooirivier is uniek gelegen aan rivier de Vecht, tussen Ommen en Dalfsen en beschikt over uitstekende restaurants en een Grand Café met een loungeterras aan het water. Het Prins Mauritshuis, gevestigd in een voormalig weeshuis in Blokzijl, ligt op een schitterende locatie aan de havenkolk. Op de verwarmde terrassen met fraai uitzicht op de haven kun je goed culinair tafelen. Vanaf de brasserie, de serre of het terras van Pillows Luxury Boutique Hotel Aan De IJssel heb je een prachtig uitzicht op Deventer. In dit neoklassieke 19e eeuwse pand geniet je van internationale gerechten met regionale invloeden!

Aan het water in de natuur

Ook in de Overijsselse natuur vind je de mooiste terrassen aan het water. Bij Restaurant "Het Doevehuis" bijvoorbeeld, in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Bij eetcafé "De Waterlelie" heb je een prachtig uitzicht over de Kleine Belterwijde. Op deze idyllische locatie in Belt-Schutsloot kun je prima wat uurtjes doorbrengen! Paviljoen Lutterzand ligt aan de rand van natuurgebied het Lutterzand. Vanaf dit mooie panoramaterras kijk je uit over het meanderende riviertje de Dinkel. Voor de kinderen is hier een leuke, omheinde speeltuin. Lekkere vers bereide gerechten krijg je bij Elly’s Beach & Bistro. Maar bij deze combinatie van beachbar en restaurant krijg nog meer: namelijk een eigen strand en uitzicht op het merengebied rondom Wanneperveen!