Op smaaksafari

De 5 mooiste restaurants met streekproducten in Overijssel

 • 2 minuten opladen
 • 9603 x bekeken

Van asperges tot romig vlees en van wijn tot aardbeien. De streekproducten van Overijssel zijn een waar feestje voor de smaakpapillen. Heb jij al een keer bij een streekrestaurant gegeten? Ga zitten en laat je verrassen. Waar? Bij deze 7 restaurants met streekgerechten.

 1. 5

  De Lindenhof - Giethoorn

  Het authentieke restaurant met balkenplafond, kleine raampjes en een eikenhoutenvloer is een en al huiselijkheid. Maar de menukaart is niet iets wat je thuis snel zal bereiden. Het staat vol met bijzondere streekgerechten. Zo kun je bijvoorbeeld coquilles met avocado en venkel bestellen, maar ook kreeft met lasagne en fijne groenten of zwezerik met lavas en risotto.

 2. 4

  De Swarte Ruijter - Holten

  Met verse groenten van de eigen boer, paddenstoelen uit het bos en ree van de Sallandse Heuvelrug hoort dit restaurant thuis in het rijtje streekrestaurants. Op één van de mooiste plekjes van de Sallandse Heuvelrug geniet je hier van pure smaken en verrassende combinaties.

 3. 3

  De Bottermarck - Kampen

  Knus en romantisch, dat is De Bottermarck in Kampen. Neem plaats aan een tafel en gluur ondertussen naar de koks in de halfopen keuken. Je kunt hier lunchen, brunchen en dineren. De gerechten zijn Frans, prachtig om te zien en natuurlijk: gemaakt met ingrediënten uit de IJsseldelta.

 4. 2

  De Librije - Zwolle

  Lekker eten, mooie wijnen, een fijne sfeer. De Librije is niet zomaar een streekrestaurant. Het is ook nog eens een biologisch restaurant en heeft drie Michelinsterren. Hier is eten een groot feest. Stap binnen en laat je in de watten leggen.

 5. 1

  ’t Weeshuys - Zwolle

  Net iets buiten het centrum vind je het gezellige streekrestaurant ’t Weeshuys. De keuken is te omschrijven als ambachtelijk, puur, Bourgondisch en verfijnd. De menukaart wisselt maandelijks, omdat ze met de seizoenen meekomen.