Op smaaksafari

Op een rij: de 12 Michelinrestaurants van Overijssel en de Hanzesteden

 • 4 minuten opladen
 • 14994 x bekeken

Overijssel staat bekend om de uitstekende keuken en culinaire verrassingen. Niet zo gek dus dat je hier veel restaurants met een Michelin ster of BIB Gourmand vindt. Wil je een keer eten bij de Sterren? Of bij een restaurant met een BIB Gourmand? Ga dan naar één van deze 11 restaurants die dit jaar wederom een ster hebben gekregen!

 1. 12

  Hoog Holten - Holten

  In dit oude jachthuis kun je onder andere lunchen, dineren en logeren. Door Michelin is dit restaurant onderscheiden met een Bib Gourmand. Geniet van internationale en verrassende gerechten, terwijl je een prachtig uitzicht hebt op de bostuin.

 2. 11

  Restaurant Het Seminar - Zenderen

  Nieuw in de lijst sinds 2021 is Het Seminar in Zenderen, Twente. Zij hebben een groene Michelinster weten te bemachten. Wat staat voor duurzame gastronomie. Hemels genieten van gerechten van het beste wat de natuur en het seizoen te bieden heeft, staat hier voorop.

 3. 10

  Herberg De Witte Gans - Dalfsen

  Een ander restaurant dat is bekroond met de Bib Gourmand, is Herberg De Witte Gans. In dit restaurant met rustieke uitstraling geniet je van gerechten uit de Franse en Mediterrane keuken. Voor vegetarische gasten is er een aparte vegetarische kaart met een ruime en wisselende keuze. Van oosterse groenten in tempura tot canneloni van geitenkaas en wortel.

 4. 9

  't Arsenaal - Deventer

  ’t Arsenaal aan de Nieuwe Markt in Deventer is gehuisvest in twee bijzondere, monumentale panden. In de keuken wordt met trots en liefde gekookt en uitsluitend met verse, eerlijke en regionale producten. Dit restaurant met Bib Gourmand, laat je kennismaken met de heerlijke Franse en Mediterrane keuken.

 5. 8

  Swarte Ruijter - Holten

  De Swarte Ruijter is bekroond met één Michelin ster. Binnen kun je eten in het sfeervolle restaurant, bij mooi weer is het genieten op het terras. Op de menukaart vind je alleen maar gerechten met pure smaken, ambachtelijke bereidingen, veelal gestoken in een verrassend jasje.

 6. 7

  Bloemenbeek - De Lutte

  Met als basis de klassieke Frans-Meditterane keuken, bereiden de koks van dit sterrenrestaurant de meest bijzondere gerechten. Leuk: de Frans-Meditteraanse keuken wordt zoveel mogelijk gecombineerd met ingrediënten uit het Twentse land. Zomer geniet je vanheerlijke gerechten in de tuinen met een prachtig uitzicht over het Twentse coulisselandschap.

 7. 6

  't Lansink - Hengelo

  Het enige wat je bij 't Lansink hoeft te doen is te ontspannen en te genieten. In de keuken zorgen ze met de beste producten uit de streek en van het seizoen voor eigentijdse, culinaire verrassingen. Het restaurant is niet voor niets bekroond met een Michelin ster!

 8. 5

  Kaatje bij de Sluis - Blokzijl

  Dit restaurant met twee Michelinsterren, zorgt al ruim 40 jaar voor een bijzondere culinaire ervaring. Wees gewaarschuwd: hier lik je bij elk gerecht je vingers af. Ga je dineren bij Kaatje bij de Sluis, dan komen kleine amuses en heerlijke gerechten in verschillende etappes op tafel.

 9. 4

  De Lindenhof - Giethoorn

  Dat twee Michelinsterren niet betekenen dat je op de bank kunt ploffen, laat Martin Kruithof van De Lindenhof zien. Hij is altijd opzoek naar nieuwe smaaksensaties en tongstrelende combinaties, die ook nog eens een lust voor het oog zijn. Ga er maar aan staan. Na een eerste hap weet je het al: die twee Michelinsterren zijn meer dan verdiend.

 10. 3

  De Groene Lantaarn - Staphorst

  Lokale ingrediënten krijgen exotische diepgang dankzij uitheemse invloeden. Hier durven ze verrassend te combineren. Nieuw: sinds 2021 heeft dit restaurant, naast de 2 sterren, ook de Michelin Service Award gewonnen. ‘Flair met charisma’ en uitgebreide kennis typeert de persoonlijke service die je hier krijgt.

 11. 2

  De Librije - Zwolle

  Lekker eten, mooie wijnen, een fijne sfeer. De Librije is niet zomaar een streekrestaurant. Het is ook nog eens een biologisch restaurant en heeft drie Michelinsterren. Hier is eten een groot feest. Stap binnen en laat je in de watten leggen. Nieuw: sinds 2021 prijkt ook de groene Michelin ster op het pand! Een nieuwe onderscheiding voor duurzame gastronomie.

 12. 1

  Restaurant 't Nonnetje

  Dit restaurant ligt in één van de Hanzesteden die Overijssel en Gelderland rijk zijn. Vlak over de Overijsselse grens vind je ’t Nonnetje. Dit is een sfeervol en intiem restaurant met twee Michelin sterren aan de historische Vischmarkt in de oude binnenstad van hanzestad Harderwijk.