Voor de kleine ontdekker

8 kidsproof restaurants in Overijssel

 • 3 minuten opladen
 • 26626 x bekeken

De meeste kinderen doe je geen plezier met een driegangenmenu, urenlang tafelen en chique opgemaakte borden. Waar je ze meestal wel een plezier mee doet? Lekker eten en een fijne speeltuin waar ze tussen het eten door zich kunnen uitleven. Deze hotspots zijn ideaal met kinderen. Ontdek de culinaire kinderwalhalla’s van Overijssel, waar zowel jij als de kids zich goed kunnen vermaken.

 1. 8

  Veel keuze bij Familierestaurant Troubadour in Tubbergen

  Familierestaurant Troubadour bevindt zich op een heerlijke, rustige locatie net buiten het Twentse dorp Tubbergen. Naast het restaurant is er een grote buiten- én binnenspeeltuin en een shortgolfbaan. Voor kinderen is er een uitgebreide kaart met heerlijke gerechten. Ga jij voor de Donald Duck of toch de Sponge Bob. Of liever een pannenkoek?

 2. 7

  Een kijkje op de boerderij bij De Vreugdehoeve

  Neem een kijkje achter de schermen bij een schapenboerderij bij De Vreugdehoeve. Via de ramen kun je de schapen zien en meekijken hoe kaas en ijs wordt gemaakt. In het gebouw bevinden zich naast de productieruimtes, een schapentheater en een boerderijwinkel. Er is een speciale kindermenukaart en ook genoeg keuze voor ouders.

 3. 6

  Waan je in (Klein) Afrika in Oldenzaal

  In Restaurant Klein Afrika beleef je een stukje Afrika in eigen land. Naast de klimtoestellen, glijbanen en kabelbaan kunnen kinderen net zoals in Afrika op expeditie. Via een verhard (rolstoel vriendelijk) pad kom je langs diverse dieren zoals; geiten, hangbuikzwijnen, stekelvarkens, struisvogels, nandoes, emoes en ga zo maar door. Klein Afrika is in essentie een pannenkoekenrestaurant, maar serveert ook andere lunch- en hoofdgerechten, zoals burgers, steaks en spareribs. Heb jij al een keuze kunnen maken?

 4. 5

  Verse pannenkoeken bij De Rheezerbelten in Hardenberg

  Niemand te oud voor pannenkoeken! Heerlijk na een middagje wandelen, fietsen of ravotten in het bos. Pannenkoekenrestaurant Rheezerbelten is een kindvriendelijk restaurant met een uitgebreide keuze aan pannenkoeken, op ambachtelijke wijze gebakken met beslag van eigen receptuur. Voor wie niet van pannenkoeken houdt, zijn er heerlijke Plate gerechten en verschillende menu’s, ook voor kinderen.

 5. 4

  Bouw je eigen burger bij Burgers & Grill in Giethoorn

  Met meer dan 200 m2 aan speelruimte en met een Build-your-own menukaart is Burgers&Grill ideaal voor kinderen. Kies je ingrediënten en maak je eigen burger of hotdog. Minder avontuurlijk ingesteld, er is ook een menukaart met voorgestelde opties. Op zoek naar een activiteit terwijl je wacht op je burger? Wat dacht je van een VR spel. Stap in een virtueel moordspel met VR bril en ontrafel het mysterie rondom de moord!

 6. 3

  Verras jezelf bij Landgoed Het Rheins in Enter

  Landgoed Het Rheins is een veelzijdige locatie te midden in het groene Twentse coulisselandschap. Kinderen kunnen ravotten op de speeltoestellen of airtrampoline of knuffelen met de dieren op de kinderboerderij. Verder zijn er tal van activiteiten: midgetgolfen, discgolf of ga bijvoorbeeld voor een huifkartocht. Op Landgoed Het Rheins wordt met voorkeur wordt gekookt met streekeigen producten. Proef paling uit Ambt Delden, kaas uit Markelo of asperges of wijnen uit Bentelo.

 7. 2

  Spelen bij 't Hoogspel in Ambt Delden

  In 1890 werd de eerste steen van ‘t Hoogspel gelegd, hemelsbreed slechts een paar honderd meter verwijderd van Kasteel Twickel. In de tuin van 't Hoogspel biedt een grote klassieke speeltuin eindeloos speelgenot voor jong en oud. Vanaf het terras is er goed zicht op de speeltuin. En natuurlijk is er een uitgebreide kindermenukaart.

 8. 1

  Naar Australie bij NuNu in Schalkhaar

  In dit kindvriendelijke Australische NuNu restaurant kun je kangoeroefilet en struisvogel bestellen. Durf je het niet aan? Gelukkig is er voor kinderen een apart kindermenu met pannenkoeken, kipnuggets en hamburgers. Wel met een Australisch tintje. Terwijl het eten wordt bereid, kunnen kinderen zich uitleven in de bijbehorende speeltuin met gave houten speeltoestellen.