Op smaaksafari

Terras Top 100: Dit zijn de 9 beste terrassen in Overijssel

 • 4 minuten opladen
 • 23098 x bekeken

De Misset Horeca Terras Top 100 is een jaarlijkse ranking die door mystery visits en een onafhankelijke, deskundige jury tot stand komt. Maar liefst negen terrassen uit Overijssel staan in deze Terras Top 100. Waarvan maar liefst 4 in de top 5. Ga zelf op ontdekking en bekijk hieronder welke beste terrassen er in Overijssel zijn!

 1. 9

  Landgoed Het Rheins in Enter

  Landgoed Het Rheins is een veelzijdige locatie midden in het groene Twentse coulisselandschap van Enter. De locatie is zeer populair als trouwlocatie, maar ook als locatie voor een goed glas wijn op het terras. Er zijn veel activiteiten op het landgoed om je dag helemaal compleet te maken. Dit alles heeft gezorgd voor de 96e plaats in de terras top 100!

 2. 8

  Bistro de Oale Sté in Nijverdal

  Nummer 79 op de ranglijst van Terras Top 100. Bistro de Oale Ste staat bekend van een mooie mengeling van Twentse nuchterheid en servicegerichtheid. Prachtig gelegen aan het Nationale Park Sallandse Heuvelrug. Je kunt er terecht voor een heerlijke appelpunt, lunch, borrel of diner. Ook aan de kinderen is gedacht, de Oale Sté beschikt over een mooie binnen- en buitenspeeltuin. Extra's voor de gasten: zonnebrillen, zonnebrand en powerbanks worden aangeboden als gasten die zijn vergeten.

 3. 7

  Hertme's Ambacht in Hertme

  De winnaar van de publieksprijs! En nummer 31 van de terras top 100. Dubbel feest bij Hertme's Ambacht. Hier gaat het om ontspannen genieten. Koken is een ambacht. Van verse ingrediënten een gerecht maken dat heerlijk smaakt, dat heeft vakmanschap nodig. En daar staat Hertme’s Ambacht voor! Dineren hier is écht een gevoel van thuiskomen! Vanaf het moment van ontvangst tot het afscheid: de hele avond moet kloppen. Beleef op het terras een fantastische middag en/of avond mét kwalitatief hoogwaardige producten, een lage drempel en natuurlijk de nodige dosis humor.

 4. 6

  Restaurant Ekkelenkamp in Ommen

  Net ten zuiden van de brug over de Vecht vind je dit fraaie terras in het noorden van Overijssel. Nummer 12 op de lijst! Een perfecte bestemming voor een lunch of diner. Maar natuurlijk ook voor een kopje koffie of thee met gebak uit hun eigen patisserie. Wist je dat dit tevens de grootste ijssalon van Nederland is? Zeker de moeite waard om hier een ijsje te scoren.

 5. 5

  De Koffiepot in Hardenberg

  Terug van weggeweest en meteen in de top 10. Op plek 8 vinden we De Koffiepot in Hardenberg. Het bloeiende bedrijf vind je op een prachtige locatie in het centrum. Iedere Hardenberger en menig toerist kent de weg naar de lunchroom, waar gezelligheid en kwaliteit hand in hand gaan. Op het terras of in de sfeervolle lunchroom kun je wanneer je wilt, genieten van dat wat de chef-kok dagelijks te bieden heeft. En dat is veel!

 6. 4

  Restaurant de Agnietenberg in Zwolle

  We zijn aangekomen bij de top 5. Het is niet de eerste keer dat de Agnietenberg in de Terras Top 100 staat vermeld, dit jaar staat het restaurant op plek 5. De Agnietenberg bestaat uit drie verschillende delen met elk hun eigen unieke sfeer. Schuif aan voor een smakelijke lunch, diner of ontspannen terrasje.

 7. 3

  De eetkamer van Giethoorn

  Op plek 4 is de Eetkamer van Giethoorn geëindigd. De naam, ‚Eetkamer’, zegt het eigenlijk al… Een plek waar iedereen zich thuis voelt. De passie voor eten wordt graag gedeeld met de gasten met smaakvolle gerechten, kwaliteitswijnen, koffie en nog veel meer. Volgens de jury is het een feestje om hier op het terras te zitten!

 8. 2

  Het Wijnhuis in Zwolle

  Nummer 3 is Het Wijnhuis in Zwolle. Aan een van de mooiste pleinen van Zwolle is deze prachtige klassieke Franse wijnbar gelegen. Met het grootste overdekt en verwarmd terras van Zwolle. Binnen en op het terras kan je genieten van lekkere gerechtjes en bittergarnituren of voor een mooie koffie, speciaal bier of een keuze uit de grote trots: de uitgebreide wijnkaart.

 9. 1

  Pelle's Eten & Drinken in Deurningen

  Pelle's is NUMMER 1 in de landelijke Terras Top 100. Zeven dagen in de week ben je welkom in het gezellige bier- en eetcafé voor een heerlijk ontbijt, lunch, diner of gezellige borrel. Ervaar de Twentse gastvrijheid bij Pelle's in hartje Deurningen. Ontdek waarom deze heerlijke plek het beste terras van heel Nederland is. Dus stel jezelf de vraag: Waarom niet vandaag?