Op smaaksafari

Terras Top 100: Dit zijn de 8 beste terrassen in Overijssel

 • 3 minuten opladen
 • 28079 x bekeken

De Misset Horeca Terras Top 100 is een jaarlijkse ranking die door mystery visits en een onafhankelijke, deskundige jury tot stand komt. Maar liefst acht terrassen uit Overijssel staan in deze Terras Top 100. Ga zelf op ontdekking en bekijk hieronder welke beste terrassen er in Overijssel zijn!

 1. 8

  Restaurant de Agnietenberg in Zwolle

  Het is niet de eerste keer dat de Agnietenberg in de Terras Top 100 staat vermeld, dit jaar staat het restaurant op plek 9. De Agnietenberg bestaat uit drie verschillende delen met elk hun eigen unieke sfeer. Schuif aan voor een smakelijke lunch, diner of ontspannen terrasje.

 2. 7

  De eetkamer van Giethoorn

  Op plek 15 is de Eetkamer van Giethoorn geëindigd. De naam, ‚Eetkamer’, zegt het eigenlijk al… Een plek waar iedereen zich thuis voelt. De passie voor eten wordt graag gedeeld met de gasten met smaakvolle gerechten, kwaliteitswijnen, koffie en nog veel meer. Volgens de jury is het een feestje om hier op het terras te zitten!

 3. 6

  Hertme's Ambacht in Hertme

  Nummer 22 van de terras top 100. Net als vorig jaar hebben zij de publieksprijs gewonnen! Hier gaat het om ontspannen genieten. Koken is een ambacht. Van verse ingrediënten een gerecht maken dat heerlijk smaakt, dat heeft vakmanschap nodig. En daar staat Hertme’s Ambacht voor! Dineren hier is écht een gevoel van thuiskomen! Vanaf het moment van ontvangst tot het afscheid: de hele avond moet kloppen.

 4. 5

  El Popo Deventer

  Het kleurrijke terras van Mexicaans restaurant El Popo valt direct op. De tafels en stoelen in verschillende kleuren - groen, rood en geel - geven het terras een vrolijke en gastvrije sfeer. De palmen, rieten lampjes onder de parasols en kaarsjes dragen bij aan de gezellige ambiance. En natuurlijk zorgt de bediening voor een gezellige sfeer op het terras. Vandaar dat zij op plek 49 zijn geëindigd.

 5. 4

  Restaurant de Troubadour

  De Troubadour ziet er tip top uit. Gastvrije binnenkomst, een mooi terras met prachtig uitzicht. Door de enthousiaste medewerkers voelen gasten zich op hun gemak. Naast het reguliere terras heeft het grand café en restaurant ook nog een dakterras. Dit jaar heeft de Troubadour plek 60 in de Terras top 100.

 6. 3

  Twentse Bierbrouwerij en Proeflokaal

  De Twentse Bierbrouwerij ligt in een groene omgeving aan de rand van Hengelo. Het terras is voorzien van verschillende soorten hoge en lage tafels, loungebanken en tuintafels naast de speeltuin. Proef op plek 70 van de lijst hier de zelfgemaakte biertjes en nog vele meer.

 7. 2

  Gasterij De Smid

  Gelegen in het hart van Lattrop biedt het terras van Gasterij De Smid een uitnodigende omgeving die zowel locals als toeristen aanspreekt. De charmante setting met comfortabele stoelen en goed verzorgde tafels draagt bij aan een ontspannen sfeer. Gasten kunnen op plek 77 van de lijst genieten van een gevarieerd aanbod aan gerechten, met nadruk op lokale smaken en seizoensgebonden ingrediënten.

 8. 1

  Bistro de Oale Sté in Nijverdal

  Nummer 79 op de ranglijst van Terras Top 100. Bistro de Oale Ste staat bekend van een mooie mengeling van Twentse nuchterheid en servicegerichtheid. Prachtig gelegen aan het Nationale Park Sallandse Heuvelrug. Je kunt er terecht voor een heerlijke appelpunt, lunch, borrel of diner. Ook aan de kinderen is gedacht, de Oale Sté beschikt over een mooie binnen- en buitenspeeltuin. Extra's voor de gasten: zonnebrillen, zonnebrand en powerbanks worden aangeboden als gasten die zijn vergeten.