Doe-tips

De bloemetjes weer buiten zetten tijdens de 10 leukste evenementen in april

 • 5 minuten opladen
 • 1554 x bekeken

Met Pasen en Koningsdag om de hoek en de lente die in volle gang is, is er geen betere tijd om te genieten van alle leuke evenementen die Overijssel te bieden heeft. Of je nu van muziek, cultuur, sport of lekker eten houdt, er is voor elk wat wils. In dit artikel zullen we enkele van de meest opwindende en unieke evenementen in de regio voor de maand april bespreken, zodat je niets hoeft te missen. Dus pak je agenda en markeer de data van deze evenementen alvast met een sterretje, want je wilt ze zeker niet missen!

 1. 10

  Opening Nationaal Hanzejaar 2023 - 1 april

  2023 is het Hanzejaar! Op het programma staan honderden Hanze-activiteiten op het gebied van kunst, muziek, cultuur, educatie, erfgoed, sport en economie. Bewoners, ondernemers en bezoekers: iedereen doet mee! Tijdens de officiële start in Kampen op 1 april zijn er naast de TV show op het Van Heutszplein nog veel meer activiteiten. Denk aan een 'dinner in the sky', lichtshows en het kogge jagen. Daarnaast mogen alle bezoekers meedoen met een try-out voor het wereldrecord 'knopen leggen'. Ook zijn er optredens van verschillende (shanty)koren en een vrolijke vlootschouw.

 2. 9

  Opening Tuinen & Park Twickel - 1 april

  In de lente staat Overijssel in groei en bloei. Zo ook bij Kasteel Twickel. Op zaterdag 1 april worden de tuinen van Twickel opengesteld en kan het publiek na vijf maanden wintersluiting de kasteeltuinen met park weer bezichtigen. De tuinen en park zijn een schepping van verschillende generaties en geven een goed beeld van de tuinhistorie sinds de renaissance.

 3. 8

  Booster festival - 1 april

  Het Booster festival connect de creatieve muziekindustrie! Tijdens dit festival krijgt Oost-Nederlands talent een podium en de kans om kennis op te doen van de wereld van de popmuziek. De artiesten spelen verspreid over de binnenstad van Enschede op locaties als Poppodium Metropool, Theater Concordia, Café Rocks en andere culturele locaties in de stad. Een geweldige kans om nieuw talent te zien en hiervan te genieten.

 4. 5

  Tuin-Fair Landgoed het Laer - 8 t/m 10 april

  Tijdens het Paasweekend 2023 wordt er op Landgoed het Laer in Ommen de Tuin-Fair georganiseerd. Om het Landgoed heen zijn tal van deelnemers aanwezig op het gebied van; interieur, exterieur, lifestyle, food, fashion, mobiliteit en leuke accessoires. In de boomgaard is een speciaal zone vrijgemaakt voor Brocanteurs uit binnen en buitenland welke met speciale authentieke vondsten naar Ommen komen. Ook zal akoestische live muziek ten gehore gebracht worden en foodtrucks met diverse hapjes en drankjes. Kortom gezellig met vrienden, familie en kennissen flaneren door de prachtige tuinen op Landgoed het Laer in Ommen.

 5. 4

  Enschede marathon - 16 april

  De oudste marathon van Nederland en West-Europa bestaat dit jaar 75 jaar! Moedig op 16 april de meer dan 11.000 deelnemers aan bij de Enschede Marathon. Er zijn allemaal verschillende afstanden, zodat jong en oud allemaal hun stappen gaan halen! Ook voor bezoekers is er van alles te doen. Een hapje eten, wat drinken, leuke activiteiten voor kinderen in het Humankind KidsDORP of gewoon even lekker over het Van Heekplein slenteren en al die hardloopvibes tot je laten doordringen. Mis het niet!

 6. 3

  Koe in de wei dag - 15 april

  De Kaamps-koeien gaan weer naar buiten tijdens de Koe in de wei dag! Bij Landgoed Kaamps proberen ze elke dag weer lekkere kaas- en zuivelproducten te maken. En laten we eerlijk zijn, dit alles zou niet mogelijk zijn zonder hun koeien! De dames staan nu nog geduldig in de stal op je te wachten, maar wanneer ze het gras onder hun hoeven voelen, zullen ze de leukste en gekste sprongen maken! Zij zullen een glimlach op je gezicht toveren en heerlijk gaan genieten van het buitenseizoen! Kom jij ze ook toejuichen? Ze hebben het verdiend!

 7. 2

  Koningsdag - 27 april

  Koningsdag wordt op verschillende manieren gevierd. Of je nou met Koningsnacht begint of zaterdag de hele dag op de markt staat. In Overijssel is voor iedereen iets leuks te vinden. Over één ding zijn we het allemaal eens. De oranjetompouce en de oranje boa mag niet ontbreken. Bekij

 8. 1

  Batavierenrace - 28/29 april

  De Batavierenrace is de grootste estafetteloop van de wereld, waarbij deelnemers (allen student) jaarlijks van Nijmegen naar Enschede lopen. De 50e Batavierenrace zal op 28 en 29 april gehouden worden. De route loopt van het Radboud Sportcentrum Nijmegen, via Duitsland, de rustige Achterhoek en de Oude Markt in hartje Enschede naar de campus van de Universiteit Twente. Er nemen ieder jaar ruim 350 teams met 8.500 atleten aan deel. Ook voor toeschouwers is dit een leuk evenement, kom bijvoorbeeld renners aanmoedigen bij de herstart op de Oude Markt, maar ook de finish op de campus van de Universiteit Twente trekt altijd veel publiek!