Doe-tips

De bloemetjes weer buiten zetten tijdens de 7 leukste evenementen in april

 • 3 minuten opladen
 • 4672 x bekeken

Met Koningsdag om de hoek en de lente die in volle gang is, is er geen betere tijd om te genieten van alle leuke evenementen die Overijssel te bieden heeft. Of je nu van muziek, cultuur, sport of lekker eten houdt, er is voor elk wat wils. In dit artikel zullen we enkele van de meest opwindende en unieke evenementen in de regio voor de maand april bespreken, zodat je niets hoeft te missen. Dus pak je agenda en markeer de data van deze evenementen alvast met een sterretje, want je wilt ze zeker niet missen!

 1. 7

  Sail Kampen

  Kom met Pasen naar Kampen en geniet van het grootste paasevenement van Nederland: Sail Kampen 2024. Water, wind, prachtige schepen, leuke attracties, muziek, theatrale historische parades, nautische demonstraties en nog veel meer. Het belooft een fantastisch weekend te worden. Tijdens Sail kun je bijna alle schepen bezichtigen en natuurlijk gratis een stukje mee varen!

 2. 6

  Streekfeest de Waard

  Op zaterdag 6 april verwelkomt Zuivelboerderij de Waard in Balkbrug je op 'Streekfeest De Waard: Blij in de wei!' Een dag boordevol plezier voor jong en oud, waar lokale streekproducten centraal staan. Het erf is geopend van 10:30 tot 15:00 uur en er staat van alles op het programma. De entree is gratis en er is voor jong en oud genoeg te doen en te beleven. Dus neem je familie en vrienden mee!

 3. 5

  Rit met de stoomtrein

  De stoomtrein gaat weer rijden. Vanaf 31 maart kan je weer een ticket boeken bij Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen. Nieuw is het feit dat vanaf dit seizoen ook de museumjaarkaart geldig is bij Museum Buurtspoorweg. Iedereen die in het bezit is van deze kaart kan gratis het museum bezoeken en een stoomtreinrit maken.

 4. 4

  Open Campingdag

  Op zaterdag 6 april 2024 is het tijd voor de Open Camping Dag 2024! Tijdens de Open Camping Dag vieren we de start van het kampeerseizoen. Bezoek campings, kampeerwinkels en dealers in heel Nederland en laat de kampeervoorpret beginnen!

 5. 3

  Enschede marathon

  De oudste marathon van Nederland en West-Europa. Moedig op 21 april de meer dan 11.000 deelnemers aan bij de Enschede Marathon. Er zijn allemaal verschillende afstanden, zodat jong en oud allemaal hun stappen gaan halen! Ook voor bezoekers is er van alles te doen. Een hapje eten, wat drinken, leuke activiteiten voor kinderen in het Humankind KidsDORP of gewoon even lekker over het Van Heekplein slenteren en al die hardloopvibes tot je laten doordringen. Mis het niet!

 6. 2

  Koe in de wei dag

  De Kaamps-koeien gaan weer naar buiten tijdens de Koe in de wei dag! Bij Landgoed Kaamps proberen ze elke dag weer lekkere kaas- en zuivelproducten te maken. En laten we eerlijk zijn, dit alles zou niet mogelijk zijn zonder hun koeien! De dames staan nu nog geduldig in de stal op je te wachten, maar wanneer ze het gras onder hun hoeven voelen, zullen ze de leukste en gekste sprongen maken! Zij zullen een glimlach op je gezicht toveren en heerlijk gaan genieten van het buitenseizoen! Kom jij ze ook toejuichen? Ze hebben het verdiend!

 7. 1

  Koningsdag

  Koningsdag wordt op verschillende manieren gevierd. Of je nou met Koningsnacht begint of zaterdag de hele dag op de markt staat. In Overijssel is voor iedereen iets leuks te vinden. Over één ding zijn we het allemaal eens. De oranjetompouce en de oranje boa mag niet ontbreken. Bekijk alle tips.