Doe-tips

De 6 evenementen in Overijssel voor geslaagd augustus

 • 2 minuten opladen
 • 5689 x bekeken

Ontdek de bruisende evenementen in Overijssel tijdens augustus, ideaal voor lokale bewoners en bezoekers. Van kleurrijke feesten tot creatieve hotspots. Dompel jezelf onder in een zomer vol plezier en entertainment. Bereid je voor op een onvergetelijke augustusmaand vol unieke evenementen in Overijssel!

 1. 6

  Shakespeare in Twente: King Lear

  Het Duits-Nederlands gezelschap KING's MEN speelt toegankelijke Shakespeare voorstellingen in een mix van talen op bijzondere buitenlocaties in Twente. King Lear is een tijdloze klassieker, gespeeld met hartveroverende energie en spelplezier. In augustus zijn ze treden ze op bij Bellinckhof in Almelo, van 17 t/m 20 augustus

 2. 5

  Sta oog in oog met dhaliareuzen bij Corso Sint Jansklooster

  Wat allemaal begon met een optocht met boerenwagens, is inmiddels uitgegroeid tot het grootste verlichte corso van Nederland. Het kwaliteitsniveau van de wagens blijft nog steeds groeien; door het toevoegen van figuratie en theater op de wagens, in combinatie met meer en meer gebruik van toneelspel, geluid, muziek, beweging, rook etc. Je kijkt je ogen uit op 18 en 19 augustus.

 3. 4

  Creatieve hotspot in Zwolle

  Hanze Art Station is een tijdelijke culturele hotspot in de Spoorzone van Zwolle. Als onderdeel van het Hanzejaar wordt het gebied naast het spoor en de busbrug omgetoverd tot een bruisende, creatieve plek met horeca faciliteiten en een gezellig terras. Hanze Art Station is een maakplek en tegelijk een decor met eind producten. Waar in de weekenden van 14 juli tot en met 17 september 2023 doorlopend iets te doen is.

 4. 3

  Muzikaal spektakel bij het Stiftfestival

  Het Stiftfestival combineert kamermuziek met andere cultuurvormen zoals zang, literatuur en kunst. Historische kerken en landgoederen in het prachtige Twente vormen het decor van dit jaarlijks negendaagse festival van 19 t/m 27 augustus. Deze editie staat in het teken van een reis rond de Middellandse Zee. Met A Mediterranean Voyage wordt de bezoeker meegenomen langs een rijke geschiedenis en vele muziekklanken, van Cádiz tot Caïro en van Turkije tot Sicilië.

 5. 2

  De straat op bij het Straatfestival in Zwolle

  De grootste reünie van Zwolle. Ruim 25 locaties vol bands en dj's in elke denkbare muziekstijl. Van Nederlandstalig tot rock, van pop tot blues. De perfecte plek om elkaar weer te ontmoeten na de zomervakantie. Lekker praten op de straten en deinen op de pleinen. Ben jij erbij op 25 en 26 augustus?

 6. 1

  Bloemenfestijn in Vollenhove

  Zaterdag 26 augustus 2023 is het weer tijd voor de kleurrijkste dag van het jaar: Corso Vollenhove. Tijdens dit fantastische evenement rijden huizenhoge praalwagens door het centrum van het pittoreske Vollenhove. De enorme wagens, versierd met honderdduizenden dahlia’s, zullen zeker een blijvende indruk achterlaten. Dit wil je niet missen!