Doe-tips

De 8 leukste evenementen in het zonnige juli

 • 3 minuten opladen
 • 8512 x bekeken

Ontdek de betoverende wereld van evenementen die Overijssel in juli te bieden heeft! Terwijl de zomerzon hoog aan de hemel staat, komt de provincie tot leven met een kleurrijk scala aan activiteiten en festivals. Van historische spektakels tot buitengewone tentoonstellingen, juli is de perfecte maand om Overijssel te verkennen en te genieten van unieke belevenissen.

 1. 8

  Deventer op Stelten

  Het internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’ is terug van 12 t/m 14 juli. De stad is dan wederom één groot theater met in totaal ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen op 13 locaties in en rondom de historische binnenstad van Deventer.

 2. 7

  In het Volkspark

  Ontdek In Het Volkspark festival! In het hart van Enschede, op loopafstand van het station, ligt het Volkspark. Een stadspark dat uit 1872 stamt en daarmee het meest historische park van Nederland is. Dat wordt dwalen tussen de bomen, van podium naar podium, rollebollen op het zachte gras en pootjebaden op de waterkant! Geniet met een zomerse cocktail in je hand van prachtige muziek bij een van de drie podia, dwalen tussen de bomen en pootje baden aan de waterkant in hartje Enschede.

 3. 6

  Blauwvingerdagen

  De Blauwvingerdagen zijn in 2024 weer terug op 3, 10, 17, 24 en 31 juli in het centrum van Zwolle. Tijdens deze vijf woensdagen in juli pakken winkeliers en markthandelaren uit met leuke koopjes voor iedereen! De Zwolse Blauwvingerdagen behoren tot de grootste braderieën van Nederland en trekken jaarlijks meer dan 50.000 bezoekers.

 4. 5

  IJstijddieren

  Het wordt een coole zomer dit jaar! Natura Docet in Denekamp keert in de museumtuin terug naar de ijstijd. Van 15 juni t/m 8 september wordt Natura Docet omgetoverd tot een wereld vol ijstijddieren. Sta grommend tegenover een metersgrote sabeltandtijger en sta binnen in het museum versteld van de gigantische skeletten van een mammoet en een holenbeer. Kom jij samen met Snowy de Poolvos de ijstijd ontdekken?

 5. 4

  Strawberry Fields

  Op 13 juli is Strawberry Fields Festival terug op de meest betoverende locatie, tussen de hoge bomen van het Oude Gemeentepark in Dedemsvaart! Verheug je op een dag vol muziek, theater, kleinkunst en verrukkelijk eten! Allemaal in de warme omhelzing van de natuur.

 6. 3

  FBK Games

  Vernoemd naar atlete van de eeuw: Fanny Blankers Koen. Inmiddels al meer dan 40 jaar niet meer weg te denken van de Internationale topsportkalender. Dit jaar zijn de FBK Games op 7 juli in Hengelo.

 7. 2

  Afrikafestival Hertme

  Het wordt weer genieten blazen deze zomer. Op zaterdag 6 en zondag 7 juli waan je je weer in Afrika, maar dan gewoon in het Openluchttheater in Hertme. Terwijl je luistert naar de mooie Afrikaanse klanken leren jong én oud kennis maken met de rijke, diverse Afrikaanse culturen. Doe mee met workshops, woon een lezing bij of bezoek de exotische markt.

 8. 1

  Zomer Heerlijckheid

  De gezelligheid van een sfeervolle buitenfair: van 12 t/m 14 juli vindt de Zomer Heerlijckheid plaats op het betoverende Landgoed Warmelo in Diepenheim. Van culinaire verrassingen zoals home-made gerechten tot selectieve wijnen maar ook sfeervolle antieke, brocante en trendy huis- en tuindecoraties tot kunstpresentaties en zonnige zomermode: het past allemaal op Zomer Heerlijckheid!