Doe-tips

Pak je agenda er bij: de 10 leukste evenementen in juni

 • 3 minuten opladen
 • 6654 x bekeken

Met de zomer voor de deur is juni de perfecte maand om te genieten van levendige evenementen in Overijssel. Of je nu een liefhebber bent van kunst, muziek, sport of cultuur, Overijssel biedt een breed scala aan boeiende evenementen die je zintuigen zullen prikkelen. Genoeg om de lange, warme en gezellige dagen goed te vullen.

 1. 10

  Festival Heimland- 21 t/m 23 juni

  Op 21, 22 en 23 juni 2024 opent Diepenheim haar poorten voor het driedaagse evenement Heimland. Verwacht een weekend vol theater, kunst, filosofie, vrije gedachten, wetenschap, muziek, (Twentse) cultuur, natuur, dans en meer…

 2. 9

  King's Men Openair bij Twickel - 29 mei t/m 2 juni

  Kasteel Twickel is het sfeervolle decor waar de vier mannen van King's Men het wereld beroemde verhaal King Lear opvoeren. Op een speelse manier wordt er tussen Duits en Nederlands geschakeld, met een vleugje Twents en Engels, waardoor het voor iedereen goed te begrijpen is. Zekers a’j ok nog ’n luk plat kunt verstoan. No fear Shakespeare!

 3. 8

  Dauwpop - 31 mei en 1 juni

  Dauwpop is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een intiem festival met landelijke allure. Festivalbezoekers uit het hele land weten Hellendoorn tijdens Dauwpop te vinden vanwege de gemoedelijke sfeer, de sterke line up, de fantastische ligging en de geweldige aankleding.

 4. 7

  Vechtival - 1 juni

  Op 1 juni is het Vechtival in Hardenberg. Net als eerdere jaren is er in de Koppeltuinen en rond De Koppel weer van alles te beleven. Varen, struinen, broodjes bakken, creatieve workshops en nog veel meer. Nieuw dit jaar is een tweede locatie bij de wildwaterbaan en Kanovereniging, waar ook allerlei activiteiten zijn.

 5. 6

  Bierfestival Othmar - 2 juni

  Othmar Bierbrouwerij organiseert deze zomer 2x een uniek bierfestival op het gezellige Commanderieplein in Ootmarsum. De eerste editie is op 2 juni. Geniet van diverse verschillende bieren & lekkere hapjes.

 6. 5

  Foodfestival Lepeltje Lepeltje - 14 t/m 16 juni

  Schuif aan bij Lepeltje Lepeltje Zwolle! Voor de 10e verjaardag strijken ze weer neer in Park de Wezenlanden. Van vrijdag 14 tot en met zondag 16 juni breng je hier je smaakpapillen in beweging, ga je uit je pan op live muziek en elektronische tonen, struin je over een markt vol markante waren en voor de jongste lepelaars onder ons is er speciaal vertier in het park. Voor iedereen gratis toegankelijk!

 7. 4

  Wortelpop - 15 juni

  Wortelpop Familiefestival, hét ultieme gezinsuitje voor een dag vol plezier en vermaak voor alle leeftijden. Ontdek boeiend theater en entertainment, smaakvolle foodtrucks en betoverende optredens van artiesten zoals Numidia, Woezel en Pip, Juf Roos, Unity, de Jukebox Boys, Sjors van der Panne en natuurlijk onze eigen Bultje & friends. Mis dit spektakel niet! Ben jij erbij?

 8. 3

  Te Land, Ter Zee en in de Lucht - 22 juni

  Na een overweldigend succesvolle editie in 2022 én 2023 keert hét spectaculaire zomerevenement van Oldenzaal terug! Op 22 juni zal het Hulsbeek wederom het decor zijn van tobbedansen. Bij Tobbedansen proberen deelnemers met een zelfgemaakte tobbe, kist of krat, startend vanaf een vertrekpunt boven aan een helling, zo snel mogelijk een wedstrijdtraject glijdend en varend af te leggen om de finishbel te bereiken. Gebaseerd op het legendarische tv-programma.

 9. 2

  Ballonfestival Hardenberg - 27 t/m 29 juni

  Niet zo maar wat ballonnen. Van donderdag 27 juni tot en met zaterdag 29 juni vindt wederom het Ter Steege Ballonfestival Hardenberg plaats. Het Ballonfestival is inmiddels een begrip in de regio en bestaat uit de ballonvaarten, de Drakenbootrace en het muziekprogramma in de grote feesttent.

 10. 1

  CSI Twente - 27 t/m 30 juni

  In de zomer komt de wereldtop van de paardenwereld weer naar Geesteren voor de 50ste editie van CSI Twente. En het belooft wederom een bijzondere editie te worden. De historisch gegroeide mix van sports, business, culture en entertainment maakt CSI Twente tot een allround evenement voor een zeer gevarieerd publiek.