Doe-tips

Pak je agenda er bij: de 8 leukste evenementen in juni

 • 3 minuten opladen
 • 2452 x bekeken

Met de zomer voor de deur is juni de perfecte maand om te genieten van levendige evenementen in Overijssel. Of je nu een liefhebber bent van kunst, muziek, sport of cultuur, Overijssel biedt een breed scala aan boeiende evenementen die je zintuigen zullen prikkelen. Genoeg om de lange, warme en gezellige dagen goed te vullen.

 1. 8

  Dauwpop - 2 en 3 juni

  Dauwpop is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een intiem festival met landelijke allure. In 2022 was de eerste meerdaagse editie Dauwpop en dat beviel zo goed dat er ook in 2023 weer een tweedaagsfestival neer wordt gezet! Festivalbezoekers uit het hele land weten Hellendoorn tijdens Dauwpop te vinden vanwege de gemoedelijke sfeer, de sterke line up, de fantastische ligging en de geweldige aankleding.

 2. 7

  Vechtival - 3 juni

  Op 3 juni 2023 is er weer het Vechtival in Hardenberg. Net als eerdere jaren is er in de Koppeltuinen en rond De Koppel weer van alles te beleven. Varen, struinen, broodjes bakken, creatieve workshops en nog veel meer. Nieuw dit jaar is een tweede locatie bij de wildwaterbaan en Kanovereniging, waar ook allerlei activiteiten zijn. Ook hebben ze de primeur van de eerste lichting Vechtdalgidsen!

 3. 6

  Wijnfestival Zwolle - 4 juni

  Op 4 juni vindt het Wijnfestival Zwolle plaats op het Grote Kerkplein, waarbij een grote verzameling van wijnexperts, wijnwinkels en flessen wijn van over de hele wereld te vinden zijn. Het festival wordt al enkele jaren georganiseerd door Grand café Het WijnHuis en is een populair evenement in Zwolle. Bezoekers kunnen deelnemen aan een masterclass om nieuwe wijnkennis op te doen of genieten van het proeven van heerlijke wijnen. Proost!

 4. 5

  CSI Twente - 7 t/m 11 juni

  In de zomer van 2023 komt de wereldtop der spring- dressuurruiters weer naar Geesteren voor de 47e editie van CSI Twente. En het belooft wederom een bijzondere editie te worden, op een vernieuwd Equestrian Park Erve Maathuis! De internationale klassieker op het Erve Maathuis mag zich verheugen in een grote populariteit bij bezoekers en deelnemers. De historisch gegroeide mix van sports, business, culture en entertainment maakt CSI Twente tot een allround evenement voor een zeer gevarieerd publiek.

 5. 4

  Hanzestroom

  In 2023 bestaat het Hanzeverbond 800 jaar. Het Nederlands Bach Consort brengt de geschiedenis tot leven met een fictief dagboek van een Hanze koopman, gespeeld door Alfred van den Heuvel. Oude en hedendaagse muziek verbinden het verleden met het heden. De unieke Hanze-composities van Tenor én componist William Knight vormen de rode draad van het concert. In Zowel Zwolle op 13 juni en Deventer op 17 juni zal dit concert te beluisteren zijn.

 6. 3

  Foodfestival Lepeltje Lepeltje - 15 t/m 18 juni

  Dit jaar verhuist het culturele foodfestival naar het grotere Park de Wezenlanden. Omring je vier dagen met creativiteit en wereldse muziek, verleg je culinaire drempel of ga langs de marktkramen vol bijzondere waren. Zoals altijd is er voor de kids onstuimig vermaak en is Lepeltje Lepeltje voor iedereen gratis toegankelijk.

 7. 2

  UEFA Nationals League Finals - 18 juni

  In juni 2023 worden de finals van de UEFA Nations League gespeeld. Omdat het Nederlands Elftal als groepswinnaar eindigde, komen de finals naar Nederland! Bezoek voorafgaand aan de wedstrijden het Fan Meeting Point in het Volkspark! Op donderdag en zondag is het een groot feest bomvol activiteiten. In het stralende zonnetje kun je genieten van de muziek, je kunt meedoen aan sportactiviteiten en je kunt op de foto met de Nations League beker! Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje bij de trucks die op het terrein aanwezig zijn. Ook al ga je niet naar de wedstrijd, is dit ook voor jou een groot feest!

 8. 1

  Ballonfestival Hardenberg - 22 t/m 24 juni

  Niet zo maar wat ballonnen. Van donderdag 22 juni tot en met zaterdag 24 juni 2023 vindt wederom het Ter Steege Ballonfestival Hardenberg plaats. Het Ter Steege Ballonfestival is inmiddels een begrip in de regio en bestaat uit de ballonvaarten, de Drakenbootrace en het muziekprogramma in de grote feesttent.