Doe-tips

De 8 evenementen in maart waardoor stilzitten niet mogelijk is

 • 3 minuten opladen
 • 5315 x bekeken

Ook in maart staat er weer veel op de agenda. De Lente start deze maand, daarom is er steeds meer buiten te doen. En dat wordt alleen maar meer! Start de Lente door met lammetjes te knuffelen. Of zorg ervoor dat iedereen van het voorjaar kan genieten in een schone omgeving tijdens de Landelijke Opschoondag. Ervaar deze maand weer allemaal nieuwe belevingen. Veel plezier!

 1. 8

  Paasvuren in Overijssel

  Gezellig samenkomen rondom een paasvuur in Overijssel: een jaarlijkse traditie die je zeker niet mag overslaan. De grootste paasvuren van Nederland vind je namelijk in het Oosten. Van Heino tot Espelo en van Denekamp tot Ootmarsum, op veel plekken beleef je deze unieke paastraditie!

 2. 7

  Vlöggeln in Ootmarsum

  Hand in hand trekken mensen door het centrum van Ootmarsum onder het zingen van de Ootmarsumse paasliederen. Aanvang op 1e en 2e Paasdag om 17.00 uur. De Paasgebruiken in Ootmarsum zijn opgenomen in de lijst van Cultureel en Immaterieel Erfgoed in Nederland.

 3. Braderie in Borne
  6

  Lifestyle Event koopzondag Borne

  De temperaturen lijken dan toch binnenkort wat te gaan stijgen en dat is fijn! Want op koopzondag 24 maart, kun je weer genieten van een lifestyle event. Niets fijner dan in de lente je garderobe weer wat op te frissen, het huis te restylen of weer lekker in de tuin bezig te zijn! Laten de Bornse ondernemers daar nou net op inspelen met de nieuwste collecties!

 4. 5

  Sterrenkijkdagen

  Vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart is het zover: Sterrenwacht Cosmos opent haar deuren voor het publiek tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen. Dit is jouw unieke kans om je te laten meeslepen door de fascinerende wereld van sterren en planeten. Een avond vol kosmische avonturen: Reis door het zonnestelsel: Dompel je onder in een meeslepende presentatie over de wonderen van ons zonnestelsel.

 5. 4

  Sail Kampen

  Kom met Pasen naar Kampen en geniet van het grootste paasevenement van Nederland: Sail Kampen 2024. Water, wind, prachtige schepen, leuke attracties, muziek, theatrale historische parades, nautische demonstraties en nog veel meer. Het belooft een fantastisch weekend te worden.

 6. 3

  Lammetjesdagen

  Lammetjes hebben toch een uniek knuffelgehalte. Daarom zijn de lammetjesdagen voor een feest voor jong en oud. Ga bijvoorbeeld kijken bij de lammetjes op de Lemelerberg op 23 maart

 7. 2

  NL Doet

  NLdoet zet vrijwillige inzet in de schijnwerpers en activeert door een publiekscampagne zoveel mogelijk Nederlanders om een dag vrijwilligerswerk te doen en zo te ervaren wat ertoe doen als vrijwilliger met je doet! Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2024, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

 8. 1

  Het internationale landschap – Rijksmuseum Twenthe

  Duik in de wereld van kunst en natuur bij de landschapstentoonstelling. Van romantische landschappen tot realistische weergaven, ontdek hoe kunstenaars de pracht van hun eigen omgeving vastlegden. Van 17 februari t/m 9 juni te zien in Rijksmuseum Twenthe.