Doe-tips

Ontdek de 9 leukste evenementen in mei: van grote festivals tot nationale feestdagen

 • 3 minuten opladen
 • 7885 x bekeken

Overijssel bruist in de maand mei van de evenementen voor jong en oud. Van het vieren van de vrijheid op Bevrijdingsdag tot toffe sportevenementen als de Ronde van Overijssel. In dit artikel zetten we de leukste evenementen in mei in Overijssel voor je op een rij.

 1. 9

  Meivakantie bij Natura Docet

  Kom met het hele gezin in de meivakantie naar museum Natura Docet, van 28 april tot en met 12 mei. Dagelijks toffe activiteiten voor jong & oud! Ga op jacht naar waterbeestjes in de museumvijver, maak een safari-speurtocht door het museum, kijk mee hoe een fossiel wordt geprepareerd of grijp de kans om oog in oog te staan met onze reptielen Loesje de Koningspython en Barry de Baardagaam!

 2. 8

  Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis

  Het evenement Nationale Sleepbootdagen vindt om het jaar plaats in Zwartsluis. Deze editie is van 9 t/m 11 mei. Het evenement is bijzonder geliefd bij bezoekers die afkomstig zijn uit binnen- en buitenland. Vanzelfsprekend liefhebbers van de sleepvaart of van scheepsmotoren, maar ook liefhebbers van sfeer, gezelligheid en een boeiend omlijstend programma met voor elk wat wils.

 3. 7

  Dudok Muziekdagen

  Van 16 tot en met 19 mei staat Kampen in het teken van kamermuziek: tijdens de Dudok Muziekdagen nodigt het Dudok Quartet Amsterdam haar meest geliefde kamermuziekvrienden uit om samen met hen 4 dagen vol concerten, muzikale wandelingen en andere programma’s te verzorgen.

 4. 6

  Pinksterbruidjes in Borne

  In Borne hebben ze een prachtig stukje immaterieel erfgoed: de Pinksterbruidjes! Ieder jaar op eerste Pinksterdag is het weer zover. Een eeuwenoude traditie in het oosten van het land, maar tegenwoordig is Borne één van de enige plekken waar deze traditie nog in leven is. Een uniek gezicht en nog steeds elk jaar een groot succes. Doordat de traditie zo levendig wordt gehouden staan de Pinksterbruidjes daarom ook op de prestigieuze erfgoedlijst van Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed.

 5. 5

  Pinksterfair Het Laer

  Maak je op voor een sprankelende nieuwe editie van de Pinksterfair op Landgoed het Laer in Ommen! Ontdek een uitgebreide selectie aan standhouders die een scala aan prachtige producten presenteren, klaar om ontdekt te worden op 18, 19 en 20 mei.

 6. 4

  Hapjes Dag Foodtruckfestival

  Op zaterdag 18 en zondag 19 mei(Pinksterweekend) wordt het terrein van streekmuseum ‘Kalkovens’ in Dedemsvaart wederom omgetoverd om tot een leuk en gezellig openluchtrestaurant met muziek en leuke activiteiten voor de kinderen.

 7. 3

  Ribs & Blues Festival

  Ribs & Blues is een 3 daags festival tijdens de zaterdagavond en de beide Pinksterdagen op de Domineeskamp in het centrum van Raalte. Het is uitgegroeid tot het grootste roots & bluesfestival met internationale uitstraling en waardering. Bovendien worden er grote hoeveelheden spareribs geserveerd, waardoor het festival ook wel bekend staat als een echt “ribfest”. De editie van 2024 is van 18 t/m 20 mei.

 8. 2

  Freshtival

  Een onvergetelijk weekend op het Rutbeek met de beste artiesten! Van 17 t/m 19 mei beleef je tijdens Freshtival in ieder hoekje en gaatje een ander avontuur. Waar je ook staat of naar onderweg bent, je kijkt je ogen uit. Vanaf de eerste minuut dat je binnen bent. Ze hebben de gekste en meest uitbundige stages: kleurrijk, groots of juist piepklein en verstopt. Dit mag je niet missen!

 9. 1

  Oldenzaal proeft!

  Na een geslaagde eerste editie is dit evenement niet meer weg te denken in Oldenzaal. Een culinaire beleving in het centrum van de bourgondische Boeskoolstad! Op 26 mei, van 11.00 tot 18.00 uur, ben je van harte welkom in De Stadstuin (Marktstraat 13) om te komen genieten. Met tenminste 30 kramen en foodtrucks zal er voor iedereen iets te eten en te drinken zijn naar wens.